Криворізька сільська громада долучилася до обласної культурно-мистецької акції «Вишиваю собі оберіг»

Криворізька сільська громада долучилася до обласної культурно-мистецької акції «Вишиваю собі оберіг»

  • Переглядів: 70

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради повідомляє, що з метою популяризації серед дітей та молоді символів українського народу і виховання поваги до них, почуття національної гідності облдержадміністрацією з 01 по 18 травня 2023 року проводиться культурно-мистецька акція «Вишиваю собі оберіг».

15 травня – Міжнародний день сім’ї До уваги

15 травня – Міжнародний день сім’ї

  • Переглядів: 43

Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку Генерального секретаря ООН, коли зневажаються основні права однієї сім’ї – єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

15 травня виповнюється 150 років гетьману Української Держави Павлу Скоропадському: інформаційні матеріали До уваги

15 травня виповнюється 150 років гетьману Української Держави Павлу Скоропадському: інформаційні матеріали

  • Переглядів: 53

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує, що 15 травня виповнюється 150 років від дня народження очільника Української Держави гетьмана Павла Скоропадського.

У ТРАВНІ ВІДБУДЕТЬСЯ ПЕРШИЙ ЕТАП ЩОРІЧНОГО ТИЖНЯ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ До уваги

У ТРАВНІ ВІДБУДЕТЬСЯ ПЕРШИЙ ЕТАП ЩОРІЧНОГО ТИЖНЯ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

  • Переглядів: 53

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує, що з 15 до 21 травня 2023 року в Україні триватиме перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану», який відбудеться відповідно до Плану заходів на 2023 рік із реалізації Національної  стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

День матері 2023: дата та історія свята До уваги

День матері 2023: дата та історія свята

  • Переглядів: 53

Незабаром вся Україна відзначатиме День матері. Цей день називають святом вічності. Це свято зворушливе, адже більшість із нас з перших днів свого життя і до самої смерті несуть образ мами, яка все приймає та розуміє.  Цікаво знати, що ще у 1908 році громадянка США Анна Джервіс запропонувала заснувати День матерів. Однак це свято не несло такий позитивний характер, як зараз. Мати жінки передчасно померла, тому Джервіс хотіла, щоб усі діти на цій землі щорічно вшановували своїх мам.  Багато років поспіль вона надсилала листи з ініціативою. Врешті-решт, жінка домоглася результату – у 1910 році штат Вірджинія перший визнав День матері офіційним святом.  У День матері діти показують свою повагу та любов до матері, пишуть на її честь вірші, дарують подарунки і квіти, приділяють особливу увагу. Також у цей день люди, які рано втратили матерів, приходять із квітами та свічками на їхні могили. День матері в Україні відзначають у другу неділю травня. У 2023 році цей день припадає на 14 травня.

Вистоїмо разом: регіональна презентація проєкту

Вистоїмо разом: регіональна презентація проєкту

  • Переглядів: 56

10 травня 2023 року, за ініціативи Українського Жіночого Фонду, в партнерстві з НУО «Ла-Страда Україна» та НУО «Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”», за фінансової підтримки Європейського Союзу, відбулася регіональна презентація проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК».

Участь гуманітарного відділу у семінарі «Грантові можливості травня. Інструменти і можливості»

Участь гуманітарного відділу у семінарі «Грантові можливості травня. Інструменти і можливості»

  • Переглядів: 82

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради повідомляє, що сьогодні, 10 травня, у дистанційному форматі, на платформі «Zoom». відбувся семінар «Грантові можливості травня. Інструменти і можливості».