24 травня - День слов’янської писемності і культури До уваги

24 травня - День слов’янської писемності і культури

  • Переглядів: 43

Щороку в Україні та інших слов'янських країнах відзначають День слов'янської писемності і культури, встановлений на честь творців слов'янської писемності святих Кирила і Мефодія - покровителів Європи.

23 травня — День Героїв України До уваги

23 травня — День Героїв України

  • Переглядів: 125

23 травня Україна вшановує пам’ять всіх Героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни та зараз виборюють нашу свободу, територіальну цілісність та право жити у вільній, незалежній державі. Це воїни-лицарі Київської Русі, козаки часів Гетьманщини, повстанці, Українські Січові Стрільці, воїни армій УНР і УПА, АТО/ООС, Герої Небесної сотні та бійці російсько-української війни.

Звернення начальника Криворізької сільської військової адміністрації Анни ЧЕРКАШИНОЇ з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій До уваги

Звернення начальника Криворізької сільської військової адміністрації Анни ЧЕРКАШИНОЇ з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

  • Переглядів: 90

Щорічно, у третю неділю травня, Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій, пам’ять про тих, хто був депортований, ув’язнений, висланий у табори або ж загинув внаслідок репресій і терору. 

У Криворізькій ТГ відбувся  Тиждень безпеки дорожнього руху

У Криворізькій ТГ відбувся Тиждень безпеки дорожнього руху

  • Переглядів: 60

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує, що з 15 по 21 травня поточного року в Україні проходив перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху із загальною темою «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

21 травня – День пам’яті жертв політичних репресій До уваги

21 травня – День пам’яті жертв політичних репресій

  • Переглядів: 49

День пам’яті жертв політичних репресій в Україні відзначають у третю неділю травня відповідно до Указу Президента України 2007 року. Цього року дата припадає на 21 травня. Такий день було засновано для належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства та відродження національної пам’яті. Також згадана дата має привернути увагу до трагічних подій в Україні, що сталися через насильницьке впровадження комуністичної ідеології.

У Криворізькій сільській громаді відзначили День вишиванки

У Криворізькій сільській громаді відзначили День вишиванки

  • Переглядів: 48

Щороку у третій четвер травня українці відзначають Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, не прив’язане до жодного державного чи релігійного свята, сприяє єднанню українців незалежно від статі, соціального статусу, віросповідань чи політичних поглядів.