МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ

  • Переглядів: 65

10 ГРУДНЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ 10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості – рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші. І хоча положення Декларації мають рекомендаційний характер, наразі її принципи лежать в основі багатьох пактів, конвенцій і договорів стосовно прав людини, укладених з 1948 року. Так, у 1966 році Генеральна Асамблея ООН ухвалила «Міжнародний пакт про громадянські й політичні права» та «Міжнародний пакт про економічні, соціальні та культурні права», які разом із Загальною декларацією прав людини склали Міжнародний білль про права людини. Україна також ратифікувала ці пакти.

9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією

9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією

  • Переглядів: 92

Міжнародний день боротьби з корупцією (International Anti-Corruption Day) відзначається щорічно 9 грудня за ініціативою Організації Об’єднаних Націй.      У цей день, 2003 року, в мексиканському місті Меріда на політичній конференції високого рівня була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції (прийнята Генеральною асамблеєю ООН 31 жовтня 2003 року). Цей міжнародний договір передбачає заходи щодо попередження корупції, покарання винних, а також механізми міжнародного співробітництва в боротьбі з нею. Він зобов’язує держави-члени проводити політику протидії корупції, схвалити відповідні закони і заснувати спеціальні органи для боротьби з цим явищем. Конвенція набула чинності в грудні 2005 року. В даний час її учасниками є 180 держав.      Корупція є складним соціальним, політичним і економічним явищем, яке, в тій чи іншій мірі, зачіпає всі країни. Вона руйнує демократичні інститути, сповільнює економічний розвиток і підриває державні устої. Корупція вражає основу демократичних інститутів через спотворення виборчих процесів, перекручення принципу верховенства закону і створення бюрократичних бар’єрів.

Чат-бот «Воби2»

Чат-бот «Воби2»

  • Переглядів: 79

В Україні створили чат-бот «Воби2», який в ігровій формі перевіряє що знають діти (віком від 9 років) про безпеку і вчить, як правильно діяти в умовах воєнного стану. Якщо ж чогось не знають, то чат-бот навчить як не опинитися в ситуаціях, які загрожують життю, і як діяти ефективно, навіть потрапивши у скруту.

До Міжнародного дня волонтера

До Міжнародного дня волонтера

  • Переглядів: 64

Міжнародний день волонтера-свято кожного,хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк,винагород та визнання. Криворізька ЗОШ І-ІІІ ступенів Криворізької сільської ради  Для учнів 4-го класу класний керівник Матвієнко С.А. провела інформаційну годину " Хто такі волонтери?"

Проведення тематичних  виставкок з нагоди Дня Збройних Сил України.

Проведення тематичних  виставкок з нагоди Дня Збройних Сил України.

  • Переглядів: 89

В клубних закладах громади  проходять тематичні  виставки з нагоди Дня Збройних Сил України. День Збройних Сил України — святковий день, встановлений постановою Верховної Ради України 1993 року. Відзначається щорічно 6 грудня — в день ухвалення 1991 року закону України «Про Збройні Сили України». Саме Збройні сили України захищають країну, даючи багатьом можливість продовжувати життя заради майбутнього – дітей.

ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВОЛОНТЕРА

ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВОЛОНТЕРА

  • Переглядів: 95

5 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВОЛОНТЕРА Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця. В Україні волонтерство з'явилося на початку 90-х років минулого століття, а офіційно воно визнано Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р. Волонтери — багатство народів. Волонтерство ґрунтується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Свій вільний час волонтери присвячують суспільним справам, беручи участь у всіляких акціях, програмах соціальної взаємодопомоги, культурного просвітництва тощо. Також цей день можна вважати святом людей, які допомагають персоналу дитячих будинків, будинків престарілих, лікарень швидкої допомоги і т. д. Досить часто волонтери ризикують своїм життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф та природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуацій. Згідно зі статистичними даними, оприлюдненими Організацією Об'єднаних Націй, в усьому світі налічується близько 140 мільйонів волонтерів. Волонтер — це покликання, спосіб життя. Сьогодні волонтери сприяють перемозі України, не чекаючи за це винагороди. Волонтерська діяльність як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі. Прийміть щирі вітання зі святом і слова подяки від імені кожної людини за вашу безкорисливу працю на благо процвітання добра і миру на землі, за щиру допомогу тим, хто її потребує!!!

Проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2022/2023 навчальному році

Проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2022/2023 навчальному році

  • Переглядів: 100

Сьогодні, 04 грудня, серед закладів загальної середньої освіти Криворізької громади відбувся ІІ етап(ТГ) Всеукраїнської олімпіади з  інформатики.  Усього в  олімпіаді взяли участь 2 учениці 9,11 класів ОЗО "Добропільський ліцей Криворізької сільської  ради. Олімпіада почалася о 10.00. Змагання відбулись  в онлайн режимі на E-olimpi.