Криворізька сільська військова адміністрація бере участь в обласному конкурсі "Жінка Донеччини"

  • 70

Кожна історія життя починається по-особливому: нові надії і тимчасові труднощі, сумніви та оцінки. У нашому світі є люди, які наповнюють його казковими історіями, теплом, красою і добром. Знаєте, нам хочеться написати роман про таку неповторну людину, а точніше про чудову жінку, яка втілює в собі тільки щирість і позитивні емоції. Хто ж вона, запитаєте ви? Здогадатися не складно. У неї променисті, уважні очі, відкрита, привітна посмішка, добре поставлений голос… І це лише початок – те, що стосується зовнішності. 
А внутрішні риси особистості? З такою людиною хочеться спілкуватися, ділитися радощами і бідами. Вона вміє привернути до себе увагу співрозмовника, завжди готова прийти на допомогу і сказати необхідні для кожного у важку хвилину слова.

Відомо, що шлях сильної жінки дуже важкий – вже тому, що вона на кожному своєму кроці змушена стикатися з чоловіками. Але існують жінки, які чітко знають, чого хочуть і до чого прагнуть, йдуть до мети, не дивлячись ні на що. Навіть сильна половина людства може позаздрити таким життєвим принципам. Мова йдеться про прекрасного керівника, відданого друга, дбайливу матір і просто вродливу жінку, начальника Криворізької сільської військової адміністрації Покровського району Донецької області Черкашину Анну Іванівну. Вона світла людина з відкритою душею. Анну Іванівну важко уявити похмурою, вона завжди посміхається і створює гарний настрій тим, хто знаходиться з нею поряд. Вона з тієї категорії людей, які володіють собою в критичних ситуаціях, можуть передбачати і запобігати можливим конфліктам. У будь-який момент може зрозуміти й підтримати, тому колеги, підлеглі та просто пересічні мешканці громади приходять до неї з задоволенням, знаючи, що їх завжди чекають, розуміють, добре до них ставляться, цінують і поважають. Можна лише дивуватися, яке світло добра вона випромінює, зачаровує і надихає на вчинки справжньої Людини.

Анна Іванівна народилась 07 квітня 1984 року в селі Добропіллі Добропільського району Донецької області.

Має повну вищу педагогічну освіту. У 2006 році закінчила Слов’янський державний педагогічний університет за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Українська мова та література», освітньо-кваліфікаційний рівень – спеціаліст.

Будучи з юності людиною цілеспрямованою, наполегливою та працьовитою, пані Анна має великий досвід роботи в різних установах, а також на різних посадах. З 2005 по 2006 рік працювала вихователем у дошкільному навчальному закладі № 3 «Казка» (с. Добропілля); протягом 2006-2008 років викладала українську мову та літературу в навчально-виховному комплексі – ліцеї (м. Добропілля); з 2008 по 2012 роки здійснювала педагогічну діяльність у закладах освіти м. Павлоград Дніпропетровської області; після повернення до рідного села у 2013-2016 роках знову пропрацювала педагогом у місцевих садку та школі; у 2016 році прийнята на посаду заступника голови Добропільської сільської ради з питань діяльності виконавчих органів влади; 4 роки (2016-2020) очолювала Добропільську сільську раду; з 2020 по 2023 роки призначена головою Криворізької сільської ради, Криворізької сільської територіальної громади; починаючи з квітня 2023 року і по теперішній час є начальником Криворізької сільської військової адміністрації Покровського району Донецької області. Слід підкреслити, що Анна Іванівна – єдина на сьогодні жінка в районі, якій довірили очолювати громаду у воєнний час нарівні з чоловіками – керівниками інших ВА.  

За час роботи в навчальних закладах району Анна Іванівна зарекомендувала себе як педагога, який добре знає свій предмет, володіє ефективними методами організації освітнього процесу, виявляє належний рівень ініціативи та творчості. Вона постійно заохочувала своїх учнів і вихованців до формування духовного світу, цілісних світоглядних уявлень, загальнолюдських ціннісних орієнтирів, прилучала до культурних надбань українського народу і людства в цілому засобами рідної мови та літератури.

Але найбільшу повагу суспільства отримала у сфері державного управління. Анна Іванівна – без перебільшень стратегічно мислячий лідер. Нині свої надзусилля вона  інвестує в майбутнє Криворізької СТГ, ставить на чільне місце турботу про дітей та здоров’я людей, аби у молоді було бажання будувати життя на малій батьківщині. Головним результатом діяльності успішної очільниці – перевіреної, протестованої вирішенням багатьох проблем є непідробна людська повага. Пані Анна є генератором ідей, вона регулярно вивчає успішний досвід інших населених пунктів, втілює нове, удосконалює умови, імідж і репутацію рідного села. Завжди чемна та уважна до оточуючих, конкретними справами і відданістю завоювала авторитет досвідом, помноженим на ділові якості, вмінням приймати складні, інколи навіть ризиковані, але правильні рішення. Вважає, що кожен може досягти жаданого, якщо дуже цього захоче. Потрібно зовсім небагато: просто бути сумлінним, чесним, принциповим працівником, вимогливим у рамках посадових обов’язків. А ще треба проявляти життєву мудрість, набувати досвіду, щоб усвідомити: успіх приходить не за один день. Більше того, приходить не так швидко, як хотілося б. Головне – не опускати руки при можливих невдачах або труднощах, а працювати, засукавши рукава, особливо зараз, в умовах воєнного стану. Перераховане вище й робить Анна Черкашина, незважаючи ні на ворога, ні на щоденні виклики долі, ставлячи за пріоритет роботу.

«Громада спрямована на розвиток» - стверджує Анна Іванівна. Жителі та депутатський корпус сільської ради неодноразово підтримували її програму місцевого розвитку, реалізація заходів якої стала можливою завдяки підтримці  ініціатив Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО. Представники політичної партії «Слуга Народу», до складу якої входить і керівник Криворізької СВА, особливо плідно співпрацюють заради нашого спільного майбутнього в часи Українського спротиву.

Фото без опису