Освітній хаб «Донеччина»

Освітній хаб «Донеччина»

  • Переглядів: 101

10.11.2022 за ініціативи департаменту освіти і науки облдержадміністрації за організаційної підтримки Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у місті Києві на базі Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського відкрито освітній хаб «Донеччина». Освітній хаб «Донеччина» − це інноваційний освітній простір, де внутрішньо переміщені особи (здобувачі освіти, батьки, педагоги) та місцеві жителі отримують психологічну підтримку, мають можливість вивчати або вдосконалювати рівень володіння українською та англійською мовами. Заняття на базі освітнього хабу «Донеччина» (м. Київ, вул. Чигоріна 8) проходять у змішаному форматі (офлайн та онлайн) залежно від безпекової ситуації. Зареєструватися можна за покликанням: https://forms.gle/hdpWY3iKW6as1pHV6 або за номером телефону: +380996198884 (контактна особа − Людмила Бурлей).

Вшановуємо пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Вшановуємо пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

  • Переглядів: 74

Щороку в четверту суботу листопада вшановуємо пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2022-му пам'ятна дата припадає на 26 листопада.

Проведення тематичних виставок в бібліотеках громади з нагоди  чергової річниці голодомору і вшануванню пам’яті його жертв. 

Проведення тематичних виставок в бібліотеках громади з нагоди  чергової річниці голодомору і вшануванню пам’яті його жертв. 

  • Переглядів: 95

Щороку у четверту суботу листопада Україна і світ вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних, тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення. Визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу законодавчо закріплене Законом України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», ухваленим Верховною Радою України 28 листопада 2006 року. В бібліотеках Криворізької  громади проходять тематичні виставки  з нагоди  чергової річниці голодомору і вшануванню пам’яті його жертв.  Презентуючи книжкові видання, бібліотекарі вкотре нагадали, що треба свято берегти пам’ять про ті страшні події, усвідомлювати трагізм у долі рідного народу, сприяти зростанню патріотичних почуттів на засадах особистого розуміння історії.

Всеукраїнська олімпіада з екології

Всеукраїнська олімпіада з екології

  • Переглядів: 58

Сьогодні, 26 листопада, відбувається ІІ етап(ТГ) Всеукраїнської олімпіади з екології. В заході берут участь учні 10 -11 класів Добропільської опорної і Криворізької шкіл.  Олімпіада почалася о 9.00.

300 років від дня народження Григорія Савича Сковороди

300 років від дня народження Григорія Савича Сковороди

  • Переглядів: 77

В цьому році виповнюється 300 років від дня народження на нашій землі великого сина українського народу, мислителя, філософа, письменника, педагога Григорія Савича Сковороди. Він і через три сотні літ залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати нашому народу. Прилучитися до його мудрості, світлого поетичного слова справа честі і для нас. Ми маємо щасливу нагоду пройтися стежками його життя, перечитати сторінки його творів. Двадцять п’ять років мандрував дорогами України незвичайний подорожній, проповідуючи серед народу свої фідософські та соціальні погляди. У своїх філософських працях він відстоював ідею рівності між людьми, права кожного, незалежно від соціального становища на щастя і волю, вважаючи волю найвищим досягненням людини. Шлях до ідеального суспільства він бачив у вихованні нової людини через самопізнання, доступне їй завдяки розуму і внутрішньому чуттю. Він вмів насолоджуватися кожною миттю життя. У своїх творах саме цього і вчить кожного з нас: «Шукаємо щастя по сторонах, по віках, по станах. А воно скрізь і завжди з нами, як риба у воді, так ми в ньому. Не шукай його ніде, коли не знайдеш скрізь. Воно преподібне до сонячного сіяння: відкрий тільки вхід йому в душу свою».  6 травня 2022 р. російські окупанти  обстріляли село Сковородинівка, де  знаходився музей Г. Сковороди. Знищена будівля 18 сторіччя,  яку доведеться відновлювати повністю. Найцінніші експонати колекції вдалося врятувати, їх перемістили заздалегідь в безпечне  місце. Знищення музею Сковороди  – це свідома ідеологічна акція. Україна переможе і відбудує все, що знищили  рашисти. Нові покоління українців будуть приходити до музею, щоб пізнавати ідеї мудрості , душевної краси великого  УКРАЇНЦЯ .

Виховна година “Україна – країна нескорених!

Виховна година “Україна – країна нескорених!

  • Переглядів: 70

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України.

Українське свято - День Гідності та Свободи

Українське свято - День Гідності та Свободи

  • Переглядів: 103

Указом Президента України №872/2014 щороку 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Це українське свято на честь початку двох українських революцій: Помаранчевої(2004 рік) та Революції Гідності(2013 рік). Єдиний символ Революції гідності - прапор України. Єдиний духовний помічник - національний гімн. Революція відбулася не лише в політичному житті країни, вона відбулася у нас самих, у нашій свідомості. "Україна - це територія гідності і свободи" - на таку тему вихователь ДНЗ "Казка"№3 Криворізької с/р Кулікова І.І. підготувала презентацію з метою ознайомити дітей з історією виникнення історичної дати - "Дня гідності та свободи". Вшанувати патріотизм і мужність громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору, прищеплювати любов до Батьківщини, розвивати бажання стати гідними громадянами України. Вихованці ДНЗ їз задоволенням прийняли в ній участь та разом з батьками підготували фотовиставку "Вільні творити майбутнє!"