Проведення обласного інформаційно-просвітницького заходу «Відкрий для себе історію свого роду»

  • 38

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує, що

15 травня 2023 року, з нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї, управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання спільно з Державним архівом Донецької області було проведено обласний інформаційно-просвітницький захід «Відкрий для себе історію свого роду», на якому учасники дізналися, як дослідити свій рід, своє коріння і чому це важливо.

Спікеркою онлайн-заходу виступила спеціаліст відділу використання інформації документів Державного архіву Донецької області Яна Власова, яка розказала учасникам про найпопулярніші ресурси для створення генеалогічного дерева онлайн: MyHeritage, Ancestry, Familysearch.

Участь у заході взяли фахівці гуманітарного відділу Криворізької сільської ради, а також педагоги закладів освіти громади.

Генеалогічні дослідження – це довгий процес. На цьому шляху можуть виникати труднощі, брак інформації, але дослідження свого роду допомагає краще зрозуміти історію через призму життя предків, вчить вшануванню старших людей. А той, хто знає своє коріння і розуміє минуле, може правильно себе ідентифікувати та знайти своє місце у світі. Вивчаючи свій рід, можна відкрити для себе багато історичних подій, через які пройшли наші предки. Майже кожна українська сім’я зіткнулась з розкуркуленням, голодомором, репресіями, пройшла через війни та переселення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису