1.	Аудитом Донеччини донараховано до бюджету майже 239 мільйонів гривень

1. Аудитом Донеччини донараховано до бюджету майже 239 мільйонів гривень

  • Переглядів: 233

З початку 2021 року податківцями Головного управління ДПС у Донецькій області проведено 954 документальні перевірки суб'єктів господарювання. Якщо конкретизувати, то працівниками управління податкового аудиту з початку року проведено 25 планових документальних перевірок і 842 позапланових. За результатами контрольно-перевірочних заходів донараховано узгоджених зобов’язань на 238,7 млн грн та зменшено від'ємне значення об'єкту оподаткування з податку на прибуток на 21,9 млн гривень.

Більше 1000 громадян користуються мобільним додатком Legal_ZrPlat

Більше 1000 громадян користуються мобільним додатком Legal_ZrPlat

  • Переглядів: 404

Виплата заробітної плати у «конвертах» – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні, так і кожному з нас. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Тому легалізація заробітної плати, виявлення прихованої зайнятості на сьогодні є одним з найпріоритетніших напрямків роботи Податкової Донеччини.

Платниками Донеччини спрямовано на соціальне забезпечення  більше 4,9 млрд грн єдиного внеску

Платниками Донеччини спрямовано на соціальне забезпечення більше 4,9 млрд грн єдиного внеску

  • Переглядів: 415

За перше півріччя 2021 року до бюджету Донецької області надійшло 4,9 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у тому числі у червні платниками Донеччини сплачено 945,7 млн грн єдиного внеску. Надходження поточного року на 827,3 млн грн перевищують надходження І півріччя 2020 року. Повна виплата заробітної плати та сплата єдиного внеску – обов’язок кожного працедавця, тому податковими органами Донеччини постійно проводиться комплекс заходів з легалізації трудових доходів громадян. А саме зараз розпочато інспекційний етап реалізації Національного плану спільних дій податкової служби та органів Держпраці щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік. А виявити несумлінних роботодавців і поінформувати про це податкову службу зараз може кожен пересічний громадянин Донецького регіону за допомогою зручного мобільного додатку «Legal ZrPlat», який можна безкоштовно скачати на свій телефон за допомогою засобів Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1). Адже легальний бізнес, який працює у правовому полі, своєчасно сплачує всі податки і активно підтримує соціальні програми на своїх підприємствах – це запорука зростання добробуту населення, а відтак, і всієї держави, орієнтир та приклад для наслідування.  

На Донеччині сплатили єдиного податку майже на 60 мільйонів гривень більше торішніх показників

На Донеччині сплатили єдиного податку майже на 60 мільйонів гривень більше торішніх показників

  • Переглядів: 189

Суб’єкти господарювання Донеччини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, за січень-червень 2021 року сплатили до місцевих бюджетів області 520,8 млн грн єдиного податку, що на 59,6 млн грн перевищує показник відповідного періоду 2020 року.

Більше 490 млн грн екологічного податку перерахував на відновлення довкілля бізнес Донеччини

Більше 490 млн грн екологічного податку перерахував на відновлення довкілля бізнес Донеччини

  • Переглядів: 209

Екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Автовласники Донеччини сплатили більше 1,2 млн грн транспортного податку

Автовласники Донеччини сплатили більше 1,2 млн грн транспортного податку

  • Переглядів: 251

За п’ять місяців 2021 року власники транспортних засобів Донецької області перерахували до місцевих бюджетів більше 1,2 млн грн транспортного податку. Зокрема, громадяни сплатили 351,2 тис. грн, а внесок юридичних осіб – власників автомобілів до місцевих бюджетів області склав 859,8 тис. гривень.

Надходження до зведеного бюджету Донеччини перевищили  12 мільярдів гривень

Надходження до зведеного бюджету Донеччини перевищили 12 мільярдів гривень

  • Переглядів: 193

За результатами роботи протягом перших п’яти місяців 2021 року фахівцями податкової служби Донецької області забезпечено надходження до зведеного бюджету країни у сумі 12,4 млрд грн, у тому числі до державного бюджету надійшло 6,3 млрд грн, до місцевих скарбниць – 6,1 млрд гривень.

За спеціальне використання води підприємства Донеччини сплатили більше 60 мільйонів гривень

За спеціальне використання води підприємства Донеччини сплатили більше 60 мільйонів гривень

  • Переглядів: 173

На даний час у Донецькій області зареєстровано 281 підприємство – платник рентної плати за спеціальне використання води, які за шість місяців 2021 року перерахували до бюджетів всіх рівнів 60,2 млн грн, що на 1,4 млн грн більше за торішні показники. Ця сума майже рівними частинами розподілена між державним та місцевими бюджетами.

За використання природних ресурсів бюджет Донеччини отримав  більше 250 мільйонів гривень

За використання природних ресурсів бюджет Донеччини отримав більше 250 мільйонів гривень

  • Переглядів: 229

Природні ресурси, якими володіє наша держава, – це великий скарб, дарований нам природою. Тому кожен громадянин, кожен платник податків має пам’ятати про їх значимість і дбайливо та економно ставитися до їх використання.

Більше 73 мільйонів гривень заплатили власники нерухомості Донеччини за «зайву» житлову площу

Більше 73 мільйонів гривень заплатили власники нерухомості Донеччини за «зайву» житлову площу

  • Переглядів: 181

За перше півріччя 2021 року місцеві бюджети Донецької області отримали 73,4 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 61,3%, або на 27,9 млн грн більше за торішні показники.