Держава допоможе безробітним стати підприємцями

Держава допоможе безробітним стати підприємцями

  • Переглядів: 235

З 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені зможуть отримати фінансову допомогу від держави для започаткування власного бізнесу. Допомога надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей (Рука допомоги), розробленої Міністерством соціальної політики України.

Від сьогодні через Дію люди зможуть отримати ще 7 послуг соціального характеру, – Марина Лазебна До уваги

Від сьогодні через Дію люди зможуть отримати ще 7 послуг соціального характеру, – Марина Лазебна

  • Переглядів: 224

Завдяки спільній роботі Мінсоцполітики та Мінцифри з цифровізації державних послуг у сфері соціального захисту від сьогодні через портал Дія люди зможуть отримати ще 7 послуг соціального характеру. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час презентації Мінсоцполітики спільно з Мінцифрою нових послуг у Дії, пов’язаних із соціальною та пенсійною сферами.

Увага анкетування

Увага анкетування

  • Переглядів: 255

З метою оцінювання якості послуг з оздоровлення та відпочинку, які надаються дитячими закладами оздоровлення та відпочинку Донецької області Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації  просить прийняти участь в он-лайн анкетуванні дітей шкільного віку та їх батьків.

Монетизація субсидій: “живі гроші” для всіх

Монетизація субсидій: “живі гроші” для всіх

  • Переглядів: 259

До травня цього року українці мали можливість отримувати субсидію як у грошовій готівковій формі (“живими грошима” на банківську картку або через пошту), так і в грошовій безготівковій формі (коли Ощадбанк перераховував суми надавачам житлово-комунальних послуг). 92% тих, кому були призначені субсидії, отримували їх у грошовій готівковій формі. З травня, згідно з Постановою уряду “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” від 14 квітня 2021 року, субсидію “живими грошима” отримуватимуть уже всі. І якраз ця зміна викликає у громадян чимало запитань. Міністерство соціальної політики відібрало найтиповіші з них і дає роз’яснення.

Верховна Рада посилила відповідальність за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі

Верховна Рада посилила відповідальність за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі

  • Переглядів: 285

Верховною Радою прийнято Закон України „Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі? (реєстр. № 3908-1).

Мінсоцполітики планує розширювати програми державної підтримки сімей з дітьми

Мінсоцполітики планує розширювати програми державної підтримки сімей з дітьми

  • Переглядів: 273

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, коментуючи плани діяльності міністерства, зазначила про необхідність розширення та удосконалення програм державної підтримки сімей з дітьми.