03 травня відбулася традиційна зустріч у рамках проєкту «Когорта»

  • 19

Традиційно у п’ятницю пройшов для молоді онлайн-тренінг з теми «Депресія, ПТСР, панічні атаки – що це таке та що з цим робити?» в межах річної програми для молоді Донеччини «Своя освіта», де молоді люди навчаються визначати перші симптоми та ознаки депресії, посттравматичний стресовий розлад і панічні атаки, їх причини виникнення та методи запобігання.

Участь в обласному заході взяла Ольга Швець, фахівець гуманітарного відділу Криворізької сільської ради.

Залежно від провідного типу нашої нервової системи, минулого досвіду, коли ми почули тривожні сигнали, слова чи звуки сирени, у когось починається паніка, у когось частішає серцебиття, когось починає «трясти», хтось метушиться чи завмирає, а хтось починає плакати…

У нинішній ситуації надзвичайно важливо зберігати спокій, не панікувати й акумулювати свої сили для підтримки родини, близьких, колег. Це вкрай складно в обставинах, що наразі відбуваються.

Постає питання: як допомогти собі, коли ти опиняєшся в такій ситуації та відчуваєш страх, сум, злість, тривожність? Про це учасники зустрічі говорили з психологом, співробітником обласного дитячо-молодіжного центру.