До Дня Чорнобильської трагедії відбувся обласний онлайн-захід

  • 23

26 квітня Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром була проведена онлайн-дискусія на тему міні-серіалу «Чорнобиль» (2019) на основі художнього серіалу, в якому було відкрито питання таємничості Чорнобильської трагедії як великої техногенної катастрофи людства, розкрито питання наслідків, жертв та увіковічення пам’яті героїв ліквідаторам страшної катастрофи минулих часів.

До участі в зустрічі долучилась фахівець гуманітарного відділу Криворізької сільської ради Ольга Швець.

На дискусії учасники і учасниці мали змогу висловити свою думку щодо причин, наслідків та ролей, які відігравали персонажі, а якщо бути точніше – люди, рятівники та радянська влада, їх внесок та вплив на розвиток трагічних подій.

Важливою темою, на яку вийшли під час дискусії, була актуальність екологічних катастроф сьогодення, вплив військових дій на екологію України, визначили, яких наслідків можна уникнути та які методи впливу має саме молодь на формування суспільно-екологічної думки в Україні. Також визначилися, яким чином можна мотивувати молодь до зацікавленості в захисті та підтриманні сприятливого стану екології в післявоєнній Донеччині.