Міністерство молоді та спорту України провело нараду з активом Донецької та Луганської областей

  • 20

25 квітня низку актуальних питань з розвитку сфери фізичної культури і спорту в двох східних регіонах України розглянули на нараді, ініціатором якої виступило Міністерство молоді та спорту.

Учасниками заходу в онлайн-режимі стали працівники Мінмолодьспорту, керівники структурних підрозділів з питань спорту Донецької і Луганської обласних державних адміністрацій, керівники органів управління фізичною культурою та спортом виконавчих органів рад територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів, райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій, директори ДЮСШ, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», голови фізкультурно-спортивних товариств Донеччини та Луганщини.

До участі в зустрічі долучилися начальник гуманітарного відділу Криворізької сільської ради Лариса Грибаускас, головний спеціаліст відділу Тетяна Стащенко та фахівець відділу Ольга Швець.

Координував нараду директор департаменту масового спорту та здоров’я нації Міністерства молоді та спорту України Сергій Тимофєєв. Він зауважив, що для Міністерства надзвичайно важливим є діалог з регіонами і територіальними громадами, а особливо представниками адміністративних одиниць, які нині окуповані російськими військами і де точаться активні бойові дії.

«Новий формат започаткованого сьогодні спілкування зі спортивним активом громад дозволяє Міністерству молоді та спорту України отримати максимальний рівень комунікації, відповісти на актуальні питання, що виникають на місцях. Багатьох змін потребують діючі нині нормативно-правові документи, які регулюють функціонування спортивної сфери. Позиція Мінмолодьспорту – ми одна велика родина, де цінується конструктивний діалог та обмін досвідом. Впевнений, що тільки разом нам вдасться подолати всі непрості виклики», - наголосив Сергій Тимофєєв.

«Попри складнощі воєнного часу та часткову окупацію, робота щодо розвитку спортивної сфери Донецької області триває. 45 громад постійно на зв’язку, на регулярних нарадах в онлайн-режимі спільно розглядаємо нагальні питання, що сприяє їх оперативному вирішенню. Велика увага наразі приділяється налагодженню функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також забезпеченню умов для масового спорту завдяки плідній діяльності центрів «Спорт для всіх» за допомогою реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», - зазначив начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.