Відбувся онлайн-тренінг з попередження гендерно зумовленого насильства

  • 22

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради повідомляє, що 23 квітня на платформі Zoom ГО «Дівчата» проведено тренінг з попередження гендерно зумовленого насильства (ГЗН) та надання першої психологічної допомоги постраждалим (ППД) від ГЗН.

Мета заходу – підсилення діяльності із запобігання та реагування на випадки ГЗН, бо саме цього вимагає нинішня ситуація, адже війна тільки посилює ризики та кількість постраждалих.

Участь у навчанні взяли представники організацій та закладів, що надають послуги населенню (представники громадських організацій, педагоги, соціальні працівники, психологи тощо) з різних областей України. До обговорення питань гендерно зумовленого насильства доєдналася фахівець гуманітарного відділу Ольга Швець.

Тренінг проведено в межах проєкту «Життєво важлива, гендерно чутлива та інклюзивна допомога у сфері СРЗ та ГЗН для постраждалих від конфлікту людей усіх статей в Україні та Польщі», який реалізується спільно з міжнародною гуманітарною організацією CARE за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.