Яких правил поведінки варто дотримуватися на Великдень в умовах воєнного стану?

  • 26

Великдень у 2024 році відзначатиметься в умовах воєнного стану.

Криворізька сільська військова адміністрації з метою дотримання безпеки усіх мешканців громади, парафіян та духовенства роз’яснює основні правила безпеки та надає відповіді на питання, які цікавлять людей найбільше.

Чи можна відвідувати храми у Великодню ніч на богослужіння?

Ні! Традиційні нічні богослужіння у храмах будуть проходити за зачиненими дверима виключно за участі духовенства.

У який час можна відвідувати храми?

Після закінчення комендантської години, починаючи з 5 ранку, але необхідно врахувати час на дорогу до храму не порушуючи комендантську годину.

Як буде здійснюватися обряд освячення їжі на Великдень?

Обряд освячення їжі на Великдень в храмах має здійснюватися також без масового скупчення людей, виключно з дотриманням правил безпеки. Радимо не збиратись в групи, навіть якщо ви завітаєте до храмів, варто мати при собі паспорт, для дітей свідоцтво про народження та з розумінням ставитися до можливих перевірок.

Криворізька сільська військова адміністрація рекомендує священнослужителям релігійних парафій населених пунктів громади завершити освячення до 13.00.

Якщо повітряна тривога?

Якщо під час богослужінь буде тривога і загроза ракетних ударів, то представники храмів зобов’язані попросити людей перейти в найближчі укриття.

На Великдень буде посилено патрулювання вулиць правоохоронцями та силами Національної гвардії.

Також ознайомтеся з пам’яткою безпеки від ДСНС.

Однак все ж таки жителів громади просимо бути обережними і за можливості провести свято вдома. Але якщо ви все-таки вирішите відвідати церкву – ретельно продумайте свій шлях і розрахуйте час на дорогу туди та назад.

Бережіть себе та своїх близьких! З прийдешніми святами! 

Фото без опису