Закон № 3603: платникам про новації законодавства

  • 18

Фото без опису

 

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, з 16 березня 2024 року набрав чинності Закон України від 23 лютого 2024 року №3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» (далі – Закон № 3603).

Разом з тим, деякі положення документа наберуть чинності дещо пізніше. Зокрема: з 16 червня 2024 року:

надано можливість платникам податків взаємодіяти з контролюючим органом у режимі відеоконференції, зокрема під час розгляду матеріалів скарг та матеріалів перевірок (порядок такої взаємодії буде врегульовано відповідними нормативно-правовими актами);

- з 1 липня 2024 року:

скорочено терміни проведення перевірок щодо визначення суми податку на додану вартість, яка підлягає бюджетному відшкодуванню; 

- з 1 серпня 2024 року:

врегулювано порядок взаємодії податкових органів та Центрального депозитарію цінних паперів і депозитарних установ, уповноважених обслуговувати рахунки власників часток товариств в обліковій системі часток товариств, в частині обміну інформацією про відкриті рахунки.

На сайті ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/772791.html розміщено Інформаційний лист № 2/2024, присвячений нововведенням, які запроваджені Законом № 3603.

 

Корисні посилання: