Представники громади взяли участь в обласному семінарі

  • 14

12 квітня Донецька обласна бібліотека для дітей за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації провела обласний семінар-нараду «Бібліотечна статистика 2023: аналіз та підсумки».

На заході обговорювалася проблематика помилок звітності 2023 року та актуальні напрями діяльності бібліотек у 2024 році та їх адаптація до потреб часу.

Участь в онлайн-зустрічі взяли понад 90 бібліотечних фахівців з 43 громад Донецької області, в тому числі Криворізької сільської ТГ.

Учасники семінару ознайомились зі Зведеним планом основних заходів бібліотечних закладів Донецької області на 2024 рік (доступ за посиланням: https://bibliokids-mrpl.com.ua/images/2024/04/Plan2024.pdf), проаналізували помилки у звітності 2023 року та отримали нотатки щодо обліку діяльності «Форми бібліотечної звітності 2024».

Обмін досвідом та обговорення нагальних проблем стали в нагоді представникам бібліотечних закладів області. Адже сьогодні їх діяльність вкрай важлива: саме бібліотеки є інформаційними центрами в громадах,  організаторами доступу до достовірних джерел інформації, які популяризують читання та залучають нових користувачів, піклуються про медійну грамотність та безпеку громадян.