На Донеччині триває облаштування укриттів

  • 30

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко разом з директоркою департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксаною Головко оглянув хід аварійно-відновлювальних робіт та облаштування укриттів.

Зокрема, Ігор Бойко ознайомився з ходом заміни покрівель на будівлях соціального захисту та освіти, які були критично пошкоджені через обстріли з боку російських окупаційних військ.

"Такі роботи наразі вкрай необхідні, адже через погодні умови продовжується подальша руйнація, страждають внутрішні комунікації. Щоб зберегти будівлі ми повинні виконувати ці ремонти", - наголосив заступник очільника області.

Також він оглянув декілька нещодавно облаштованих бомбосховищ та найпростіших укриттів. Кошти на їх ремонт спрямовуються за рахунок субвенції з державного бюджету, місцевих бюджетів громад, також такі проєкти підтримано Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). 

"Наразі для влади головним завданням є захист цивільного населення. У разі необхідності укриттями зможуть скористатись усі мешканці громад, а після відновлення навчального процесу офлайн, ми матимемо безпечні освітні простори, де діти зможуть отримувати знання без ризику для життя", - підкреслив Ігор Бойко. 

Заступник очільника області подякував партнерам за постійну підтримку та турботу про мешканців області та зазначив, що робота у цьому напрямку буде продовжена у тих громадах, де дозволяє безпекова ситуація.

Інші новини

Всі новини