Для жінок і дівчат громади проведено інформаційний захід

  • 32

У межах проєкту «EU4Recovery Розширення можливостей громад в Україні», який впроваджує Програма розвитку ООН в Україні із залученням Фонду ООН у галузі народонаселення, Структури ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, за фінансової підтримки Європейського Союзу, протягом березня проведено низку інформаційних сесій для жінок та дівчат для громад Донецької області.

Проєкт спрямовано на покращення доступу до правосуддя постраждалих від насильства через мобілізацію жінок, дівчат на рівні громад з метою просування шанобливих ненасильницьких відносин, забезпечення гендерної рівності, безпеки жінок в громадських місцях та зміцнення правоохоронних органів у запобіганні гендерно зумовленому насильству.

Метою заходів є презентація проєкту та інформування про сервіси для постраждалих жінок, а також покращення навичок ідентифікації насильства за ознакою статі, домашнього насильства та методів їх подолання.

12 березня такий захід відбувся у Криворізькій сільській територіальній громаді.

До участі в онлайн-зустрічі доєдналося понад 60 осіб - працівниць структурних підрозділів СВА, закладів освіти та культури, здобувачів освіти.

Спікеркою заходу виступила Ольга Фіртич, представниця БФ «Слов'янське серце», яка розповіла присутнім про види насильства, шляхи його запобігання, особливості роботи з потерпілими особами та ін.