Представники громади навчалися допомагати жертвам насильства

  • 35

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради доводить до відома.

Управлінням сімʼї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з представницями БФ «Словʼянське серце» та міжнародної організації ООН Жінки в Офісі відновлення та розвитку Донецької області організовано фінальну зустріч за проєктом «Сила жінок: Проєкт жіночого активізму для покращення доступу до правосуддя та протидії гендерно зумовленого насильства та сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом».

Учасниками заходу стали суб'єкти міжвідомчої взаємодії з питань запобігання та протидії насильству, а саме: представники/ці профільних структурних підрозділів райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів Донецької області, поліції, соціальних служб, охорони здоров’я тощо.

До участі в онлайн-режимі долучилися відповідальні особи структурних підрозділів Криворізької сільської військової адміністрації, зокрема гуманітарного відділу.

Під час заходу представниці БФ «Словʼянське серце» презентували учасникам недосягнення за проєктом, щоб надати змогу всім зацікавленим сторонам оцінити ефективність втілених ініціатив та внесеного вкладу в зміцнення прав жінок і дівчат у громадах. Також представлено результати проведення оцінок виявлених потреб та шляхів реагування на насильство з боку постраждалих осіб з числа цільових груп, а також важливість міжвідомчої взаємодії суб’єктів надання допомоги та виклики, з якими вони стикаються під час роботи.