07 березня у режимі онлайн відбулись обласні заходи

  • 33

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради повідомляє.

За участю заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Ігоря Бойка та начальника управління фізичної культури та спорту ОДА Володимира Мицика 7 березня відбулася чергова відеоконференція з питань розвитку фізичної культури та спорту в територіальних громадах.

Керівники місцевих органів управління фізичною культурою та спортом повідомили про стан справ у спортивній галузі, проведену діяльність та найближчі плани.

Також обговорили актуальну структуру управління фізичною культурою і спортом виконавчих органів територіальних громад, військових адміністрацій, пошкодження спортивної інфраструктури, стан базових спортивних споруд, роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, стан фінансування галузі, зокрема, грошове заохочення стипендіями та винагородами провідних спортсменів і тренерів, існуючі проблеми та перспективи.

У рамках відеоконференції детально висвітлили низку актуальних питань розвитку сфери фізичної культури та спорту Донецької області.

Також Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів НПВ було проведено для молоді, молодіжних працівників, представників молодіжних громадських організацій Донецької області онлайн-захід на честь Міжнародного дня боротьби жінок за права та міжнародний мир «Сила жіночого права та гендерної рівності сьогодення».

Під час зустрічі учасники та учасниці дізналися історію подій до Міжнародного дня боротьби прав жінок, які відбувалися у світі та причини їх виникнення.

Пригадали покоління  жінок, які вибороли для нас базові права у світі та в Україні.

Подивилися фільм «Абетка» кіноклубу Docudays UA «Потенціал», режисерки Мадлі Ляене (Німеччина) і обговорили за допомогою модераторки Наталії Жебрик, з якими стереотипами,  упередженнями, порушенням прав зустрічаються жінки у сучасному світі.

Запрошені експертки поділилися своїми історіями боротьби за права.