Податковою службою Донеччини у лютому 2024 року надано понад 5 тис. адмінпослуг

  • 25

Фото без опису

 

Однією з основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

У лютому 2024 року  до податкових органів Донеччини за отриманням адміністративних послуг звернулось 5540 платників податків. Всього суб'єктам звернень надано 5,3 тис. адміністративних послуг, з них в електронному вигляді 2,4 тис., або 44,7% від наданих послуг. Відмовлено у наданні адміністративних послуг 206 заявникам у зв'язку з недотриманням вимог щодо їх надання. 

Найбільш запитуваними є послуги з видачі картки платника податків,  внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, їх отримали 2,6 тис. фізичних осіб. Видано 297 відомостей про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору.

Зареєстровано 400 платників єдиного податку, надано 800 витягів з реєстру платників єдиного податку та 12 витягів з реєстру неприбуткових установ та організацій, 6 платників податків відмовились від застосування спрощеної  системи оподаткування.

Також зареєстровано 243 програмні реєстратори розрахункових операцій, 52 реєстратора розрахункових операцій, 82 книги обліку розрахункових  операцій та 15 розрахункових книжок.

Платникам податків видано 109 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, анульовано 13 ліцензій.

Довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, також актуальні для платників податків, видано 76 таких довідок.

Крім того, за звітний період зареєстровано 6 платників податку на додану вартість, сформовано та видано 19 витягів з реєстру платників ПДВ.

Ознайомитися з переліком адміністративних послуг, які надає податкова Донеччини, можна на сайті за наступним посиланням https://dn.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/.

 

Корисні посилання: