Педагоги закладів освіти громади пройшли курс з питань ідентичності

  • 32

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує.

На початку нового - 2024 року педагоги закладів освіти громади пройшли онлайн-курс «Єдина Україна: становлення національної ідентичності».

Курс спрямований на формування української національної та громадянської ідентичності у населення, підвищення рівня знань про історію боротьби за незалежність України, волонтерські рухи, поглиблення знань з новітньої історії України – її європейський вибір.

Під час навчання педагогічні працівники шкіл і дитячих садків Криворізької сільської ТГ дізналися про становлення української національної ідентичності через подолання російських міфів; подолання байдужості, меншовартості; формування активної громадянської позиції; українське волонтерство.

Вітаємо педагогів з успішним опануванням курсу та отриманням сертифікатів про його завершення!

 

В умовах повномасштабної війни, коли на окупованій території провадять цілеспрямовану політику знищення усього українського через формальну, неформальну та інформальну освіту, важливим є збереження української національної та громадянської ідентичності, консолідації суспільства навколо суспільно-державних цінностей.

Сьогодні сталий зв’язок громадян України зі співгромадянами на тимчасово окупованій території, а особливо – з дітьми та молоддю, забезпечується насамперед вчителями, батьками, волонтерами, які працюють у школах, закладах позашкільної освіти, волонтерських та молодіжних центрах, центрах ВПО, використовуючи й український освітній контент.

Фото без опису