Податківцями Донеччини у 2023 році винесено штрафів за порушення у сфері обігу підакцизних товарів та РРО на 5,6 млн грн

  • 23

Фото без опису

 

Головне управління ДПС у Донецькій області звертає увагу платників податків, що управлінням податкового аудиту постійно здійснюється контроль за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері обігу підакцизних товарів.

Зокрема,  на підставі аналізу даних інформаційних ресурсів ДПС України та за наявності порушень податкового законодавства проводяться фактичні перевірки господарських одиниць суб’єктів господарювання.

За результатами проведених у минулому році заходів встановлено випадки здійснення продажу підакцизних товарів та розрахункових операцій з порушенням законодавства на загальну суму штрафних санкцій 5 млн 629,3 тис. гривень.

В свою чергу, у поточному році контрольно-перевірочна робота продовжується. Так, в ході проведення перевірочних заходів у м. Слов’янську Донецької області за останній тиждень встановлені наступні порушення законодавства при реалізації підакцизних товарів (тютюнових виробів), а саме:

  • непроведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО з фіскальним режимом роботи; невидача (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа;
  • реалізація та зберігання підакцизних товарів, які не обліковані у встановленому порядку; за ціною вищою від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлені виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів.

За результатами перевірки до підприємця будуть застосовані штрафні санкції в сумі 69,4 тисяч гривень.

У зв’язку з цим ще раз звертаємо увагу на відповідальність, що несуть за законом суб’єкти господарювання за недотримання вимог законодавства у сфері торгівлі підакцизними товарами, та недопущення порушень при здійсненні підприємницької діяльності.

 

Корисні посилання: