Наприкінці грудня поточного року проведено низку онлайн-заходів

  • 94

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує.

27 грудня 2023 року в онлайновому режимі відбулися такі заходи: засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Криворізькій сільській військовій адміністрації та обласна робоча нарада «Механізми забезпечення якості освіти області в умовах організації навчання в дистанційному форматі».

Участь у заходах взяли начальник гуманітарного відділу Криворізької сільської ради Лариса Грибаускас і відповідальні за окремі напрями роботи фахівці відділу.

Порядок денний засідання передбачав розгляд нагальних питань, зокрема: забезпечення гуманітарною допомогою населення громади, кількість ветеранів війни, членів родин загиблих захисників і захисниць, визначення їх потреб та інші.

Під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії КОСТЮНІНОЇ за участі заступників керівників військових адміністрацій, керівників органів управління освітою територіальних громад також проведено робочу онлайн-нараду щодо механізмів забезпечення якості освіти області в умовах організації навчання в дистанційному форматі.

Заступниця голови ДОДА наголосила на основних аспектах, на які можна і необхідно впливати – це технічне забезпечення освітнього процесу, використання ефективних прийомів і методів під час організації дистанційного навчання, всебічна підтримка школярів та освітян, зокрема тих, хто залишається на території громад.

У ході наради висвітлено результати вивчення рівня сформованості предметних компетентностей в учнів 9, 11 класів закладів загальної середньої освіти області, проведеного Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти. Надано пропозиції та рекомендації для подальшої роботи у напрямку покращення рівня сформованості предметних компетентностей учнів.

Обговорено результати аналізу роботи освітніх консультаційних пунктів у територіальних громадах області та необхідність збільшення охоплення дітей, що залишаються в громадах, освітніми консультаціями та психологічною підтримкою.

Розглянуто питання забезпечення учасників освітнього процесу комп’ютерною технікою, підручниками, стану реалізації заходів чи проєктів з облаштування укриттів у закладах освіти у 2023 році.