26 грудня відбулися робочі наради з актуальних питань у сферах культури та освіти

  • 32

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради повідомляє.

26 грудня 2023 року управлінням культури і туризму облдержадміністрації проведено робочу нараду із заступниками голів військових адміністрацій населених пунктів у Донецькій області, які опікуються питаннями культури, та начальниками структурних підрозділів сфери культури територіальних громад. На нараді, зокрема, обговорювалися питання надання звітної документації та державних статистичних звітів за 2023 рік, а також реалізація заходів ЗУ «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності» в частині культури.

Начальник управління культури і туризму обласної державної адміністрації Вікторія Точена зазначила, що у 2024 році одним із пріоритетів роботи структурних підрозділів сфери культури має бути реалізація державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності як складової забезпечення національної безпеки України.

Також за ініціативи департаменту освіти і науки Донецької ОДА було проведено онлайн-нараду з актуальних питань у сфері освіти.

Учасники зустрічі розглянули результати моніторингового дослідження якості освіти в умовах воєнного стану (тестування 6, 8 класи) у Донецькій області, питання освітніх втрат, наслідків і шляхів їх подолання.

До участі у зазначених обласних заходах долучилися представники гуманітарного відділу Криворізької сільської ради.