20 грудня відбулася низка обласних онлайн-заходів

  • 28

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради повідомляє.

20 грудня поточного року у режимі онлайн проведено такі заходи: засідання колегії управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації і відеоконференція, присвячена підсумкам проєктів за тематикою «Жінки, мир, безпека», реалізованих громадською організацією СМАРТА разом з Коаліцією 1325 Донеччина та за підтримки Донецької облдержадміністрації у 15 громадах Донеччини в другому півріччі 2023 року.

Участь у вказаних обласних онлайн-заходах взяли представники гуманітарного відділу Криворізької сільської ради: начальник відділу – Лариса Грибаускас, головний спеціаліст відділу – Тетяна Стащенко і фахівець відділу – Ольга Швець.

На порядок денний засідання колегії винесено питання: результати проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на території Донецької області, стан реалізації державної молодіжної політики в області, кейс-менеджмент у межах проєкту «Комплексне реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, гендерно зумовленого насильства, а також тих, чиї права були порушені внаслідок війни, у регіоні».

Під час відеоконференції було представлено досвід і результати проєктів, спрямованих на виконання завдань і заходів Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області.

До проєкту були залучені 10 громад: Слов’янська, Андріївська, Черкаська, Гродівська, Удачненська, Миколаївська, Криворізька, Білозерська, Новогродівська, Шахівська.

Головний результат: 10 громад Донеччини впровадили практику проведення аудитів безпеки своєї території для посилення стійкості до безпекових викликів.

Проєкт реалізований завдяки підтримці Уряду Канади в межах проєкту «Жінки, мир, безпека: створюємо місцеві рішення разом», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.