«Молодь проти насильства!»: у Покровську відбувся інформаційний захід

  • 48

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує.

19 грудня 2023 року за ініціативи управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА спільно з Покровською МВА за участі благодійного фонду «Слов’янське серце» було організовано та проведено інформаційну сесію для молоді щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

Захід об’єднав 32 представники молодіжних рад з 6 громад Донеччини. У ролі експертної групи до молоді завітали заступниця начальника Донецької ОВА Юлія Костюніна, начальниця управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна, начальник Покровської МВА Сергій Добряк та його заступниця Маргарита Ідрісова.

«Сьогодні ми зібрались, щоб обговорити сутність та проблему домашнього насильства та його негативний вплив на життя людей, щоб підвищити усвідомленість про різновиди насильства та його приховані форми. Це перший захід такого формату, який об’єднує молодих людей з 6 територіальних громад. Саме Покровська громада для проведення заходу була обрана не випадково, а тому що є однією з найкращих з питань запобігання та протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі в Донецькій області», - зауважила Юлія Костюніна.

Захід проходив в одному з укриттів на базі навчального закладу у Покровську, де для учасників було підготовлено столи, банери та інстальовано локацію «Військовий музей».

Учасниками інформаційної сесії від Криворізької ТГ стали активні молоді люди громади – представники гуманітарного відділу та закладів освіти Криворізької сільської ради.

Присутнім не лише розповіли про види, можливі причини і наслідки агресії та права постраждалих осіб, а й продемонстрували статистичні дані та інформацію щодо прикладів реальних ситуацій домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Учасники з самого початку заходу поділились на групи та мали змогу відпрацювати навички і практичні знання щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Увагу молоді акцентовано на тому, що держава гарантує безоплатну соціальну, медичну, психологічну, правову допомогу та тимчасовий притулок жертвам домашнього насильства та право на відшкодування кривдниками матеріальних збитків і шкоди.