Представниці громади – учасниці Міжнародного культурного заходу

  • 42

На початку грудня у місті Львові за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні відбувся форум «Культурний Фронт. Мистецтво Перемоги».

Організаторами заходу виступили Благодійний фонд «Підгорецький замок», ЛНГМ ім. Бориса Возницького, Благодійна організація «Благодійний фонд польсько-українського партнерства», Польське братство кавалерів Ґутенберґа.

До участі у форумі долучилися представниці гуманітарного відділу Криворізької сільської ради: начальник відділу Лариса Грибаускас і фахівець відділу Ольга Швець.

Протягом заходу учасники з різних регіонів України, а також іноземні гості обговорили низку актуальних питань сфери культури, зокрема: культурна політика в умовах зовнішньої агресії, проблемні питання та шляхи їх вирішення; збереження історико-культурної спадщини, можливості, джерела фінансування, успішні кейси та світовий досвід; реставрація та відновлення історико-культурної спадщини та ін.

Метою проєкту «Культурний Фронт» є збереження історико-культурної спадщини України, а саме: моніторинг стану оцифрування та досягнення максимально ефективної цифровізації музейних та архівних фондів; поширення інформації щодо наявних можливостей збереження історико-культурної спадщини, щодо зруйнованих та пошкоджених об’єктів історико-культурної спадщини та їх значення для України та світу; встановлення та підтримка контактів керівництва професійної музейної та архівної спільнот, органів місцевого самоврядування з міжнародними донорами та меценатами для відновлення та збереження історико-культурної спадщини, збереження світової уваги до злочинів російської федерації проти культурної спадщини України.

 

Фото без опису