Добропільський міський центр зайнятості повідомляє про можливість проходження навчання

  • 45

Добропільський міський центр зайнятості  повідомляє,  що з 19.09.2023 учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни отримали можливість пройти професійне навчання в закладах професійної (професійно- технічної) освіти Державної служби зайнятості.

 

Експериментальний проект з організації професійного навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості реалізується відповідно до постанови КМУ від 15.09.2023 № 984, з якою є можливість ознайомитися за посиланням: https://t1p.de/ng560.

 

Дія цього Порядку поширюється на учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, які належать до категорії зайнятого населення або шукаючих роботу (окрім осіб, які мають статус зареєстрованих безробітних).

 

Навчання здійснюється шляхом первинної професійної підготовки, перепідготовки за робітничими професіями та підвищенням кваліфікації, у

тому числі на курсах цільового призначення в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості, в тому числі і за дистанційною формою навчання.

 

Заява може бути подана у паперовій формі - особисто до центру зайнятості, або в електронній формі - шляхом заповнення онлайн-заяви на сайті ДЦЗ та подання її разом з електронними копіями документів з накладенням електронного підпису.

 

Заява до центру зайнятості подається за формою згідно з додатком 1 до постанови КМУ від 15.09.2023 № 984а також предявляються наступні документи: - документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України або спеціальний статус особи; - посвідчення учасника бойових дій або посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;

 

- документ про професійну (професійно-технічну) чи фахову передвищу, чи вищу освіту, або дублікати таких документів, або єДокумент про освіту (за наявності);

- документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті громадянина України), який надається у разі відсутності в паспорті громадянина України інформації про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Особи з інвалідністю внаслідок війни подають також копію довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та індивідуальну програму реабілітації.

 

За потреби під час навчання здобувачу освіти компенсуються:

- витрати для проходження обовязкового медичного, психіатричного та наркологічного огляду;

 - витрати на проїзд до місця професійного навчання та у зворотному напрямку (та особі, яка супроводжує особу з інвалідністю внаслідок війни І групи);

 - витрати на проїзд до місця проходження виробничого навчання (практики) та у зворотному напрямку.

 

У разі вибору здобувачем освіти для проходження професійного навчання закладу освіти, що розташований не за задекларованим/ зареєстрованим місцем проживання (перебування), такий здобувач освіти та особа, яка супроводжує особу з інвалідністю внаслідок війни І групи, забезпечуються місцем проживання на період професійного навчання.

 

З переліком закладів освіти Державної служби зайнятості можливо

ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3FK84PS.

 

З переліком ліцензованих професій можливо ознайомитись за

посиланням: https://bit.ly/3FJStzK,

 

З   реєстром освітніх программ можливо ознайомитись за посиланням:

https://bit.ly/3QFX4ZU.

 

Більш детально про умови проходження навчання можна дізнатися: - на сайті Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua/, - під час звернення до Добропільського міського центру зайнятості за адресою: м. Добропілля,  вул. Банкова, 39, - за телефоном гарячої лінії центру зайнятості 0669601323.