Для працівників культури Донецької області проведено онлайн-зустріч

  • 35

22 листопада 2023 року Донецьким обласним краєзнавчим музеєм проведено онлайн-зустріч «Про музей за кавою» на тему «Управління культурною спадщиною на рівні громади».

Мета заходу – розгляд актуальних тенденцій у сфері управління культурною спадщиною та взаємодії з громадою в сучасних умовах, враховуючи зміни у суспільстві.

Спікеркою зустрічі виступила Світлана Муравська, доцентка кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини Інституту гуманітарних та соціальних наук «Львівської політехніки», докторка історичних наук, музейниця, гід, громадська діячка, авторка книги «Управління культурною спадщиною».

До участі в обласному заході долучилися начальник гуманітарного відділу Криворізької сільської ради – Лариса Грибаускас, головний спеціаліст відділу – Тетяна Стащенко, фахівець відділу – Ольга Швець, а також керівники закладів культури громади.

Нині Україна впевнено та активно інтегрується до світового культурного простору. Тому при розробці регіональних стратегій розвитку пріоритетними постають проблеми збереження та використання пам’яток культурної спадщини. Для цього потрібне повноцінне виявлення й вивчення культурної спадщини з метою виваженого використання і комплексного збереження її. Наукові дані твердять, що в Україні налічується більше 140 тис. історико-культурних пам’яток. Захист культурної та духовної спадщини визнано одним з пріоритетів Стратегії національної безпеки України.