Представники Криворізької ТГ вкотре долучилися до заходу з питань аудиту безпеки

  • 38

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує.

15 листопада 2023 року за підтримки консультаційної програми IFC «Енергоефективність та відповідь на кризу в Україні» у партнерстві з Європейським Союзом Всеукраїнською громадською спілкою «Жінки в управлінні багатоквартирними будинками» відбувся онлайн-вебінар на тему «Безпечне середовище та інтеграція родин ВПО при проживанні в БКБ».

Спікерками заходу виступили Світлана Романцова, доцентка кафедри кримінально-правових дисциплін Інституту права у Львівському державному університеті внутрішніх справ, експертка, консультантка ГО «Ґендерний креативний простір»; Лілія Кісліцина, координаторка «Коаліції 1325 «Жінки, Мир, Безпека» Донеччина», депутатка Краматорської міської ради VII скликання, голова жіночої ГО «СМАРТА», голова Комітету в справах ВПО по релокації бізнесу Жіночої ділової палати України, голова Вищої ради Клубу успішних жінок; Ярослава Сорокопуд, ґендерна експертка консультаційної програми IFC «Енергоефективність та відповідь на кризу в Україні»; Ганна Прокіпець, голова ГС «Жінки в управлінні БКБ».

До участі у вебінарі долучилися представники гуманітарного відділу Криворізької сільської ради: головний спеціаліст відділу – Тетяна Стащенко та фахівець відділу – Ольга Швець.

Захід передбачав розгляд таких питань:

•        Аудит безпеки території та Національний план дій 1325 «Жінки. Мир. Безпека»;

•        Всесвітня кампанія «16 днів проти насильства». Які інструменти ми можемо застосовувати в рамках своєї діяльності?

•        Що ми розуміємо під аудитом безпеки і доступністю?

•        Хто може проводити аудит?

•        Чек-лист – чи все враховано для ВПО?

•        Як ми як амбасадорки можемо бути корисними, щоб створювати безпечне середовище в наших будинках?

•        Створення безпечного середовища та інтеграція родин ВПО при проживанні в БКБ.

Також під час онлайн-зустрічі було презентовано практичний посібник програми IFC «Аудит безпеки та доступності багатоквартирного будинку та прибудинкової території в умовах воєнного стану».