Молодіжні працівники та працівниці Донеччини пройшли навчання другого етапу проєкту «Молодіжна робота під час війни #вГору»

  • 82

З 28 по 31 жовтня двадцять представниць/ків громад Донеччини, які працюють в молодіжних центрах, хабах та громадських організаціях, пройшли навчання з теми «Стратегічне планування молодіжної роботи» в рамках другого етапу проєкту «Молодіжна робота під час війни #вГору».

Учасники та учасниці активно працювали над дослідженням цільової аудиторії, поняттями соціальної згуртованості та безбар’єрності. Ознайомилися з Державною Концепцією безбар’єрного середовища та дослідили бар’єри, які стоять перед молодіжними працівниками і працівницями, а також було презентовано кращі практики роботи з молоддю ВПО представниками молодіжних центрів.

Одна з важливих сесій навчання – це стратегічне планування роботи молодіжних організацій, планування програмної роботи з урахуванням індикаторів ефективності. Оновлено знання з пошуку ресурсів для реалізації програм роботи молодіжних організацій, учасники поглибили знання
з фандрайзингу та проєктного менеджменту.

Після навчання учасники та учасниці в своїх громадах запровадили в роботу молодіжних центрів новий формат роботи з молоддю, який базується на принципі копінгової стратегії відновлення, провели мапування надавачів безоплатних психологічних послуг у громадах для молоді.

Криворізьку ТГ на заході представляла фахівець гуманітарного відділу Криворізької сільської ради – Ольга Швець.

Метою проєкту є відновлення мережування молодіжних організацій та партнерських зв’язків молодіжних організацій, посилення ефективності, розробка стратегічних планів стійкості та розвитку організацій за підтримки тренерів-експертів. Окремі сесії сприяли покращенню емоційного стану, відновленню внутрішніх ресурсів, підвищенню продуктивності та ефективності молодіжних працівників організацій, які працюють
на території Донецької області.

Навчання «Молодіжна робота під час війни #вГору» організовано Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром у співпраці з NGO The youth center «The territory of the initiative», який проводиться в рамках проєкту «Згуртування навколо молодіжної участі» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

Висловлюємо подяку організаторам за цікавий, високоякісний, ПРОДУКТИВНИЙ, насичений захід, вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини навчання! Ми впевнені, що кожен учасник взяв для себе багато цікавої інформації, яку зможе використати у своїй роботі.

 

#ЄвроВідродження

#ПрямуємоРазом

#ДОДМЦ

#ГО_Мц_Територія_ініціатив