Суспільно корисні роботи – зайнятість для людей та користь для громади

  • 75

Суспільно корисні роботи – пріоритетний напрямок діяльності служби зайнятості в період воєнного стану. На теперішній час такі роботи організовані в усіх територіальних громадах, які обслуговує Добропільський міський центр зайнятості.

Суспільно корисні роботи – це можливість отримати легальну роботу і заробітну плату. Безробітні залучаються до виконання робіт, які мають оборонний характер, робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. Суспільно корисні роботи спрямовані на задоволення потреб військових, на забезпечення загальних потреб функціонування економіки та життєдіяльності населення. З безробітними, які залучаються до цих видів робіт укладається трудовий договір та виплачується мінімальна заробітна плата за повністю відпрацьований місяць.

В Криворізькій сільській територіальній громаді на суспільно корисних роботах з початку року працювало 54 особи. Особливу увагу приділено внутрішньо переміщеним особам, які проживають у громаді. Так, сім’я Постоєвих, вже не один місяць працюють на суспільно корисних роботах і отримують заробітну плату. Фінансування суспільно корисних робіт, що виконуються зареєстрованими безробітними, здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, з початку року на фінансування по роботам в Криворізькій громаді витрачено 442452,0 грн.

В громаді були створені тимчасові робочі місця за такими видами робіт, як:

- надання допомоги населенню, особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру;

- розвантажування та завантаження необхідних матеріалів (гуманітарна допомога);

- прибирання вулиць, розчистка та ремонт доріг в населених пунктах.

Організація суспільно корисних робіт забезпечила соціальний супровід, благоустрій в громаді, а безробітним мешканцям – заробітну плату та можливість бути корисними.

Сьогодні, як ніколи дотепер, є потреба в робочих руках. Долучайтеся до «Армії відновлення». Разом до Перемоги!