Участь представників гуманітарного відділу Криворізької сільської ради в обласних заходах

  • 58

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує, що 20 жовтня 2023 року в режимі онлайн відбулася низка заходів, а саме: презентація конкурсу грантів «Підтримка пілотних проєктів, спрямованих на запобігання, реагування та протидію сексуальному насильству в умовах війни (у міжнародному праві – сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом (СНПК) й надання допомоги постраждалим від СНПК на місцевому рівні» та неформальна зустріч випускниць і випускників різних років молодіжної спільноти Мріяполісу.

Учасниками заходів стали начальник гуманітарного відділу Криворізької сільської ради – Лариса Грибаускас, головний спеціаліст відділу – Тетяна Стащенко та фахівець відділу – Ольга Швець.

Презентацію конкурсу грантів проведено за ініціативи Українського Жіночого Фонду для жіночих/феміністичних організацій з різних областей України, в тому числі Донецької.

Під час презентації організатори зосередили увагу слухачів на таких питаннях: на що саме звернути увагу при підготовці грантових заявок, хто саме може подаватись на конкурс, які особливості заповнення аплікаційної форми, за якими критеріями буде проводитись оцінка та відбір заявок.

Ментальні карти, нетворкінг, можливості від UNFPA, робота Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні щодо підтримки молоді – за такими напрямами пройшла неформальна онлайн-зустріч, організована в рамках форуму «ΜRPLS: Мріяполіс» в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Різноманітні дослідження у галузі ментального здоров’я підтверджують важливість відчуття приналежності до спільноти, відчуття спорідненості, перебування у колі «своїх», людей, які розуміють з півслова та можуть підтримати як ніхто інший. Так можна охарактеризувати молодіжну спільноту Мріяполісу, яка була започаткована на Донеччині та Луганщині у 2019 році і на сьогодні об’єднує близько 700 молодих людей з різних куточків України, включаючи регіони, які найбільш постраждали від війни.