Представники Криворізької сільської громади взяли участь у низці заходів

  • 64

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує.

19 жовтня 2023 року у змішаному форматі відбулися такі заходи: обласна нарада щодо заходів з увічнення пам’яті захисників України, дотримання вимог законодавства України у сфері охорони культурної спадщини, презентація посібника «Як впровадити програму стажування для молоді? Посібник для органів місцевого самоврядування».  

До участі в зазначених заходах долучилися начальник Криворізької сільської військової адміністрації – Анна Черкашина, начальник гуманітарного відділу Криворізької сільської ради – Лариса Грибаускас, головний спеціаліст відділу – Тетяна Стащенко та фахівець відділу – Ольга Швець.   

Під час проведення наради для райдержадміністрацій та військових адміністрацій населених пунктів у Донецькій області під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Юлії КОСТЮНІНОЇ обговорювалися питання створення Алей слави, секторів військових поховань, визначення пам’ятних місць, встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дошок.

Сьогодні 108 об’єктів культурної спадщини Донеччини зазнали руйнації або пошкодження внаслідок воєнних дій. Це зайвий раз підкреслює, що збереження об’єктів культурної спадщини є архіважливим.

Здійсненню заходів щодо дотримання вимог законодавства України у сфері охорони культурної спадщини було присвячене друге питання наради.

Наприкінці заходу надані відповідні рекомендації та доручення щодо подальшої роботи.

Офлайн-онлайн презентація посібника «Як впровадити програму стажування для молоді? Посібник для органів місцевого самоврядування» (м. Київ) включала панельну дискусію щодо зміцнення кадрового потенціалу місцевої та державної влади за рахунок залучення молодих людей і чому такі програми, як стажування молоді можуть бути актуальними в сьогоднішніх реаліях. Як реалізувати потенціал молоді та допомогти органам місцевого самоврядування впоратись із кризою кадрів, спричинених війною? Як програма стажування може допомогти вирішити цей виклик? Як впровадити програму стажування для молоді в ОМС? Відповіді на ці та інші актуальні питання отримали голови громад, заступники, а також депутати місцевих рад та представники виконавчих органів, які втілюють заходи молодіжної політики, та представники організацій, які працюють з молоддю.

Захід організовано Міжнародним республіканським інститутом у партнерстві з IREX та America House Kyiv у межах програми «Мріємо та діємо» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).