Протидія торгівлі людьми – серед пріоритетів держави!

  • 78

Напередодні Європейського дня боротьби з торгівлею людьми 17 жовтня у м. Дніпро проведено тренінг «Виявлення потенційних випадків торгівлі людьми і перенаправлення для отримання допомоги».

Участь у заході взяли представники та представниці управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації та низки військових адміністрацій Донецької області.

Від Криворізької ТГ до участі в очному навчанні долучилися начальник гуманітарного відділу Криворізької сільської ради – Лариса Грибаускас і головний спеціаліст відділу – Тетяна Стащенко.

Одноденний тренінг пройшов за такими тематиками:

  • Торгівля людьми: міфи та стереотипи;
  • Огляд ситуації з  торгівлею людьми  на міжнародному  та національному рівні. Тенденції торгівлі людьми в умовах війни і гуманітарної кризи;
  • Прямі і непрямі індикатори торгівлі людьми. Методи виявлення постраждалих;
  • Етапи торгівлі людьми. Засоби здійснення вербування. Форми торгівлі людьми;
  • Національний механізм взаємодії. Перенаправлення. Надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми;

Важлива та цікава інформація демонструвалася в доступній формі у вигляді інтерактивних вправ, демонстрації фільму «Що таке торгівля людьми?» (https://youtu.be/1RAtdHZQ9j0), обговореннях та практичній роботі в малих групах.

Дякуємо організаторам за можливість доєднатися до такого актуального  заходу, який в умовах війни дозволяє бути більш обережним та обізнаним щодо питань у сфері протидії торгівлі людьми! Кожному варто знати про те, як убезпечити себе і близьких та не стати жертвою торгівлі людьми!