Зустріч з переселенцями в Гуманітарному штабі

  • 58

Задля підтримки внутрішньо переміщених осіб 17 жовтня фахівцями Добропільського міського центру зайнятості здійснена виїзна інформаційно-консультаційна акція «Разом знайдемо роботу» в рамках проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен» на території Гуманітарного штабу Добропільської громади.

         Фахівці центру зайнятості ознайомили відвідувачів штабу з онлайн сервісами служби зайнятості, пояснили як подати заяви на реєстрацію на порталі ДІЯ або в мобільному додатку ДІЯ або в Електронному кабінеті шукача роботи Розказали про послуги, які спрямовані на допомогу у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб: підбір підходящої роботи, участь в оплачуваних суспільно корисних, громадських та інших роботах тимчасового характеру, надання профорієнтаційних послуг, залучення до професійного навчання.

Окремо фахівці зупинились на особливостях отримання ваучерів на підтримання конкурентноспроможності на ринку праці, підтвердження кваліфікації за результатами неформального професійного навчання за робітничими професіями.

Для тих, хто прагне реалізуватися, як підприємець, були надані консультації з питань отриманні грантів за державною програмою «Власна справа».