Відбувся обласний семінар з питань збереження фольклорної спадщини

  • 38

12 жовтня 2023 року за ініціативи Донецького обласного навчально-методичного центру культури в онлайн-форматі відбувся обласний тренінг для працівників культури, музейних спеціалістів, фольклористів, дослідників та інших зацікавлених осіб.

Участь у заході взяли представники гуманітарного відділу Криворізької сільської ради: начальник відділу – Лариса Грибаускас, головний спеціаліст відділу – Тетяна Стащенко і фахівець відділу – Ольга Швець.

Під час семінару розглядалася тема «Актуальні питання під час пошуково-дослідницьких експедицій».

Для учасників тренінгу були розкриті ключові аспекти збереження фольклорної спадщини як одного з актуальних напрямків соціального розвитку та відновлення ідентичності Донеччини.

Детально обговорено питання анкети, яка була представлена як домашнє завдання для всіх учасників заходу.

Анкета сформована з питань жанрового фольклору (оповідний, музичний, обрядовий), а також включає питання народного мистецтва та збереження старовинної фотографії.

На тренінгу були представлені короткометражні відео з проєкту ДОНМЦК – «Донеччина: збережи для нащадків», етнографічні експедиції Волноваського району та пропагування пісенного фольклору Донецької області через фольклорні гурти та окремих виконавців.

Висловлюємо щиру подяку фахівцям обласного центру культури за організацію таких корисних заходів! Разом ми зможемо вийти з руйнівної кризи, яка створилася під час війни в Україні і повернути нашу національну ідентичність!