10 жовтня проведено низку онлайн-заходів

  • 69

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради повідомляє.

10 жовтня 2023 року в онлайновому форматі відбулися такі обласні заходи: спільна зустріч бібліотекарів територіальних громад Донеччини, година обговорення нормативних документів у сфері освіти, а також ІІІ Міжнародна конференція «Психічне здоров’я: Україна. Світ. Майбутнє».

До участі в зазначених заходах доєдналися начальник гуманітарного відділу Криворізької сільської ради – Лариса Грибаускас, головний спеціаліст відділу – Тетяна Стащенко, фахівці відділу – Наталя Верем’єва та Ольга Швець.

За участю представників музею Революції Гідності з бібліотечними фахівцями області було обговорено тему «Майдани та війна: битва за Україну».

На порядок денний години обговорення нормативних документів, ініційованої департаментом освіти і науки облдержадміністрації, винесено питання щодо Постанов Кабінету Міністрів України: від 19.09.2023 № 1023 про виділення коштів на підвищення кваліфікації педагогічних працівників
та від 26.09.2023 року № 1022 «Про внесення змін до Положення про заклад дошкільної освіти».

Конференція, організаторами якої стали ПРООН в Україні спільно з Національною психологічною асоціацією, охопила панельні дискусії з тем:

  • Майбутнє в умовах війни: в чому полягають довгострокові наслідки війни для психіки та як їм протидіяти?
  • Підтримка психічного здоров'я ветеранів: якими мають бути послуги для ветеранів та як підготувати заклади для їх надання?
  • Як воєнні події впливають на природу та які це має наслідки
    для психічного здоров’я українців?
  • Війна і діти: як воєнні дії впливають на психічне здоров'я
    та навчання дітей, і як освітні заклади можуть їх підтримати?