Проведено захід до Дня ментального здоров’я

  • 111

10 жовтня, з нагоди відзначення у всьому світі Дня ментального здоров’я Добропільським міським центром зайнятості був проведений тренінг «Базовий курс самодопомоги у кризових ситуаціях».

Після Перемоги нас чекає багато роботи по відновленню країни, а це потребує сил і головний обов’язок кожного - це зберегти ментальне здоров’я, потурбуватися про себе, допомогти іншим, дати собі змогу проживати життя тут та зараз, реалізувати свої здібності навіть в таких важких умовах.

Об’єднані та незламні українці понад півтора роки протистоять повномасштабній російській агресії, вчаться орієнтуватися у новій воєнній та травматичній реальності, подають один одному руку допомоги. Сьогодні це ще один привід нагадати, як важливо чесно відповісти собі на питання «Ти як?», поставити його друзям, близьким, допомоги тим, хто цього потребує.

Від чого залежить стан ментального здоров'я, що необхідно робити для його відновлення, яку психологічну підтримку в службі зайнятості можуть отримати шукачі роботи? Відповіді на ці та інші питання отримали учасники сьогоднішнього тренінгу. Начальниця відділу кар’єрного консультування центру зайнятості Марина Крижановська познайомила 13 учасників з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?», продемонстровала техніки самодопомоги, надала поради щодо допомоги в стресових ситуаціях, навчила вправам по регулюванню емоційного стану.

Кожна людина – це безумовна цінність, дбайте про себе, дбайте про інших і будьте здорові.

 

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я при Кабінеті Міністрів України за експертного партнерства та підтримки ВООЗ. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада Кабінету Міністрів України.

 

#тияк #mentalhealth #психічнездоровя #bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

Фото без опису