Проблеми насильства: представниці Криворізької ТГ пройшли онлайн-навчання

  • 72

Протягом вересня-жовтня 2023 року на платформі GBV Knowledge Studio представниці гуманітарного відділу Криворізької сільської ради проходили онлайн-курс «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні».

Курс розроблено за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні в рамках програми «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в України», яка здійснюється Фондом ООН в галузі народонаселення (UNFPA).

Навчання мало на меті уявлення щодо того, яким чином в Україні унормована та врегульована сфера запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Зазначений курс має кілька модулів, які розкривають як загальні питання протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, так і функціонування спеціалізованих служб. Навчальні матеріали доступні за посиланням: https://knowledgestudio.org.ua/ та орієнтовані на широке коло фахівців, які розвивають систему протидії домашньому насильству на місцевому рівні, а також спеціалістів, залучених до роботи спеціалізованих служб для постраждалих осіб.

Успішно завершили онлайн-навчання та отримали відповідні сертифікати головний спеціаліст гуманітарного відділу Криворізької сільської ради – Тетяна Стащенко та фахівець відділу – Ольга Швець.