Молодіжні працівники Донеччини пройшли навчання з теми «Молодіжна робота інформована про травму»

  • 55

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради повідомляє.

З 19 по 22 вересня двадцять представників громад Донеччини, які працюють в молодіжних центрах, хабах та громадських організаціях, пройшли навчання з теми «Молодіжна робота інформована про травму» в рамках форуму «Молодіжна робота під час війни #вГору».

За підсумками відбіркового етапу до участі в заході було запрошено фахівця гуманітарного відділу Криворізької сільської ради – Ольгу Швець.

Учасники та учасниці вивчали підходи в контексті роботи з людьми, які зазнали впливу травматичних подій, знання про травму та як людина живе з тим, що сталося. Вивчили принцип «не нашкодь» у роботі молодіжного працівника та працівниці. Відпрацювали стратегії психологічного відновлення і як молодіжний центр може в цьому сприяти молодим людям. Також оновили знання про форми й методи роботи з молодими людьми у прифронтових містах.

Після навчання учасники та учасниці вже в громадах мають запровадити в роботу молодіжного центру новий формат роботи з молоддю, який базуватиметься на принципі копінгової стратегії відновлення та провести мапування надавачів безоплатних психологічних послуг у громаді для молоді.

Метою проєкту є відновлення мережування молодіжних організацій та партнерських зв’язків молодіжних організацій, посилення ефективності, розробка стратегічних планів стійкості та розвитку організацій за підтримки тренерів-експертів. Окремі сесії сприяли покращенню емоційного стану, відновлення внутрішніх ресурсів, підвищення продуктивність та ефективність молодіжних працівників організацій, які працюють на території Донецької області.

Навчання «Молодіжна робота під час війни #вГору» організовано Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром у співпраці з ГО МЦ «Територія Ініціатив», який проводиться в рамках проєкту «Згуртування навколо молодіжної участі» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

Також під час навчання молодь долучилася до проведення акції «Голуб миру». Всі учасники створили голуба з українським прапором в серці.

 

#ЄвроВідродження

 

#ПрямуємоРазом

 

#ДОДМЦ