Відбувся ІІ Міжрегіональний форум до Всеукраїнського дня бібліотек

  • 72

Напередодні святкування Всеукраїнського дня бібліотек управлінням культури і туризму облдержадміністрації разом із Донецькою обласною бібліотекою для дітей було проведено ІІ Міжрегіональний форум «Відбудовуємо майбутнє: вплив  бібліотек на життя громад під час війни».

У заході взяли участь представники гуманітарного відділу Криворізької сільської ради, а також бібліотекарі громади.

На форумі обговорювалися питання ролі бібліотек у підтримці та наданні допомоги ВПО, діяльності бібліотек під час війни, конкретні методи і практики, які вже використовуються для збереження культурної спадщини та забезпечення доступу до знань в умовах війни.

Під час проведення онлайн-заходу відбулася церемонія нагородження кращих бібліотекарів Донеччини, які не дивлячись на небезпеку, продовжили надавати бібліотечні послуги користувачам. Подякою обласної державної адміністрації було нагороджено завідувача Криворізької сільської бібліотеки Марію Гайдук.  

Бібліотечних працівників з їх професійним святом вітали: заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна; начальник відділу соціокультурного розвитку регіонів Міністерства культури та інформаційної політики України Катерина Орлюк; начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Вікторія Точена; генеральна директорка Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко; в.о. генерального директора НБУ ім. Ярослава Мудрого Олег Сербін; письменниця та журналістка Галина Вдовиченко.

Бібліотечна громада Донеччини вкотре довела свою єдність, незламність, відданість справі та практичну діяльність.