З Днем дошкілля!

  • 57

Велика людина - це та, яка не втратила свого дитячого серця.
Мен-цзи

Виховання - велика справа: воно вирішує долю людини.
В. Бєлінський

Мелодія починається з першої ноти,

саме вона визначає її характер.

Дитячий садок - своєрідна

перша нота життя

 

Дошкільна освіта є первинною ланкою єдиної системи виховання та навчання, якій присвячують життя ті люди, які всім серцем розуміють дітей і віддають їм частинку своєї душі. Дивовижна професія — педагог дає можливість зазирнути в Країну дитинства.

Щасливе дитинство підростаючого покоління сьогодні – це основа благополучного життя завтра, це подальший розквіт нашої країни, впевненість, віра та надія у продовження наших традицій та звичаїв. В одному із затишних куточків Покровського району на території Криворізької громади розміщені чотири заклади дошкільної освіти.

В селі Завидо-Кудашеве розташований заклад дошкільної освіти «Калинка». Більше 30 років успішно керує колективом педагог за покликанням, новатор, творча та енергійна особистість завідувачка Броваренко Галина Вікторівна, якій притаманне уміння працювати з людьми і створювати умови для всебічного гармонійного розвитку дітей. Професійним кредом педагогів є слова  В. Сухомлинського: «…Найдосвідченіший педагог ніколи не повинен спинятися на досягнутому, бо якщо немає руху вперед, то неминуче починається відставання».

Заклад дошкільної освіти «Казка» в селі Добропіллі очолює молодий , відповідальний та старанний педагог Маєвська Катерина Анатоліївна.  Метою роботи колективу є забезпечення цілісного розвитку дитини, розвиток її творчої спрямованості, розкриття її потенційних можливостей та визнання унікальності дошкільного дитинства в становленні особистості. Cтародавня народна мудрість говорить: "Якщо твої плани розраховані на десятиріччя — посади дерево, якщо твої плани розраховані на віки — виховуй дітей". Педагоги закладу навчають  і виховують дітей, тому що їхні плани розраховані на віки.

Шилівська філія опорного закладу освіти Добропільського ліцею Криворізької сільської ради  - «Шилівська початкова школа – заклад дошкільної освіти» був утворений у 2021 році. Директорка закладу – досвідчений педагог, професіонал своєї справи, яка  володіє інноваційними освітніми методиками і технологіями, - Подопригора Антоніна Іванівна. Вона створює творчий, продуктивний мікроклімат і сформувала команду однодумців, яка забезпечує якісне навчальне та виховне середовище. Педагогічне кредо колективу звучить так: «До кожної дитини ключ знайти, у праці результат хороший мати, упевнено і творчо до мети йти: з любов’ю серце дітям віддавати!».

 

Заклад дошкільної освіти «Сонечко» в селі Криворіжжі очолює завідувачка, яка тільки розпочала свою кар’єру керівника, але впевнена в собі і сподіваємось - креативна,  цілеспрямована, ініціативна - Сердюкова Аліна Сергіївна. Головною метою діяльності закладу є забезпечення реалізації права громадян на здобуття дошкільної освіти, виконання вимог Базового компоненту, забезпечення умов для ефективного проведення освітнього процесу, фізичного та психічного розвитку дітей. Для  вирішення проблем навчання та виховання дітей педагоги перебувають у постійному творчому пошуку, експериментують та впроваджують сучасні перспективні методики. «Дивитись на світ очима дитини, дивуйся, радій, твори і пізнавай нове разом з нею» - це заповіт педагогічного колективу закладу. Зерно любові та добра, закладене нашими педагогами в дошкільних закладах освіти, проросте в дитячих серцях пишним цвітом.

 

Візьми промінь світла і спрямуй його туди, де панує темрява.

Візьми усмішку і подаруй її тому, хто так її потребує.

Візьми доброту і віддай її тому, хто сам не вміє віддавати.

Візьми віру - і віддай кожному, хто її не має.

 

         Шановні педагоги! Вітаємо всіх вас, хто щоденно віддає тепло своїх сердець дітям, з професійним святом! Від вашої мудрості, терпіння, уваги залежить щасливе дитинство і подальша доля кожного вихованця. Дошкільний вік - особливо важливий і відповідальний період у житті. В цьому віці формується особистість, і закладаються основи здоров’я. З вашою допомогою маленькі українці пізнають таємниці навколишнього світу, вчаться любити і берегти свою Батьківщину. Впевнені, що ваша доброта і педагогічна майстерність перетворять кожен день для малюків у дитячому садку в день радості і щастя! Бажаємо вам нових творчих успіхів, міцного здоров’я, добробуту і достатку! 

Фото без опису