Якщо є спокій внутрішнього стану – ви можете рухатись вперед!

  • 130

Фото без опису

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» стартувала у березні 2023 року за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської. Мета програми – навчити людей долати стрес та негативні емоції під час війни та знаходити сили для психологічного відновлення.

         Добропільський міський центр зайнятості долучився до всеукраїнської програми і 21 вересня відбувся тренінг з основ самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях. На тренінгу учасників навчали навичкам самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях. Адже сьогодні кожен з нас може потрапити в ситуацію, коли такі знання не тільки допоможуть врятувати себе, а врятувати інших

         Чотирнадцять учасників заходу разом з начальницею відділу кар’єрного консультування Мариною Крижановською опанували техніки для зниження симптомів стресу, а також методи подолання травматичних подій і знаходження ресурсу для відновлення, вивчали як вміти допомогти собі і оточуючим піклуватися про свій внутрішній стан.

         Країна живе в стані війни, психологічні проблеми наростають непомітно і впливають на всі сфери нашого життя. Це знижує здатність протистояти викликам сьогодення і тому фахівці служби зайнятості пропагують піклування про ментальне здоров'я – своє та людей поруч, навчаються самі та навчають інших.

         Матеріали щодо самодопомоги та підтримки інших ви можете опанувати на сторінці https://www.howareu.com/.

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я при Кабінеті Міністрів України за експертного партнерства та підтримки ВООЗ. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада Кабінету Міністрів України.


 

#тияк #mentalhealth #психічнездоровя #bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

 

Фото без опису

Фото без опису