Жодних рішень для громадянського суспільства без громадянського суспільства

  • 72

Вперше в цьому році в Україні проходить Тиждень громадянського суспільства. Становлення демократичної, правової та соціальної держави тісно пов'язане з розвитком громадянського суспільства, а його інститути відіграють активну роль у сприянні відновленню територіальної цілісності та розбудові миру.

Сьогодні в Добропільському міському центрі зайнятості до Тижня громадянського суспільства відбувся вебінар «Забезпечення захисту прав та інтересів громадян через інститути громадянського суспільства». У заході прийняли участь 8 зареєстрованих безробітних.

Провідним юрисконсультом Альоною Петровою увагу присутніх було зосереджено на тому, що без обізнаності у питанні повноважень органів державної влади, органи місцевого самоврядування, своїх прав, гарантій та обов’язках, побудувати відносини між державою та громадянським суспільством майже неможливо. Учасників вебінару було ознайомлено з загальними правовими аспектами трудового законодавства, правами, гарантіями та обов'язками працівників, в тому числі  і під час дії воєнного стану.

Партнерство між державою та громадянським суспільством є вагомим чинником реалізації демократичних цінностей, закріплених у положеннях Конституції України. Громадянське суспільство здатне зробити значний внесок у сталий розвиток держави.

 

Фото без опису

820Фото без опису

Інші новини

Всі новини