Відновимо людину – людина відновить все

  • 67

Всеукраїнська програма ментального здоров’я  стартувала у березні 2023 року за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської.  У фокусі уваги Програми – як подолати стрес та негативні емоції під час війни та як знаходити сили для психологічного відновлення.

         За даними фахівців,  80% людей можуть впоратися з психологічними проблемами, якщо опанують відповідні навички.

         Сьогодні Добропільським міським центром зайнятості розпочато проведення онлайн тренінгів «Основи самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях» з використанням матеріалів від ITC – Israel Trauma Coalition для клієнтів служби зайнятості.

         Дванадцять учасників заходу разом з начальницею відділу кар’єрного консультування Мариною Крижановською відпрацювали техніки для зниження симптомів стресу і травми, а також методи подолання травматичних подій і знаходження ресурсу для відновлення, вивчали як вміти допомогти собі і оточуючим піклуватися про свій внутрішній стан, адже ці знання – відповідь на виклики життя у воєнний час.

         Матеріали щодо самодопомоги та підтримки інших ви можете опанувати на сторінці https://www.howareu.com/.

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я при Кабінеті Міністрів України за експертного партнерства та підтримки ВООЗ. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада Кабінету Міністрів України.

#тияк #mentalhealth #психічнездоровя #bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


Фото без опису

Фото без опису

Інші новини

Всі новини