ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА НАГАДУЄ

  • 75

Фото без опису

 

З  метою запобігання захворювання і профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення при організації роботи закладів  торгівлі (обігу) харчовими продуктами,  оператору ринку необхідно:

  • Здійснювати  завезення харчової продукції та сировини тільки за наявності документів, що підтверджують походження цієї продукції, її якість та безпеку;
  • дотримуватись умов зберігання та реалізації продуктів харчування, осбливо тваринного походження (м'ясо, ковбасні вироби, молоко та продукція з нього, яйця, риба та рибопродукти та ін.), швидкопсувних продуктів, мати достатню кількість холодильного обладнання;
  • звертати увагу на маркування вхідної продукції, дату виготовлення та дотримуватись термінів її зберігання;
  • дотримуватись умов режиму дезінфекції приміщень, обладнання, використовувати дезінфекційні, миючі та антисептичні засоби, дозволені МОЗ;
  • слідкувати за станом здоров'я  персоналу — реулярно проходити обов'язкові профілактичні медичні огляди.

 

         В роботі керуватись нормативними актами: Законами України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”-771/97-ВР - зокрема статтями: 20, 21, 22, 25, 37, 39, 41, 43, 44, 45, 46, 47, 49, 50, 64, “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” (4004-12); Правилами роздрібної торгівлі продовольчими товарами № 185/11.07.2003;   наказу МОЗ України 23.07.2002 № 280 “Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядівпрацівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб”   та ін.

 

 

 

Покровське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Донецькій області