Наприкінці літа у місті Дніпро відбувся обласний молодіжний форум

  • 98

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує, що протягом 28-30 серпня 2023 року у м. Дніпро проходив обласний молодіжний форум «Молодіжна робота – мій стиль життя».

У заході взяли участь молодіжні працівники, представники молодіжних центрів, члени молодіжних рад, молодіжні лідери, що здійснюють свою діяльність на території Донецької області.

Під час зустрічі молодь та молодіжні працівники мали змогу підвищити рівень знань у сфері реалізації молодіжної політики та національно-патріотичного виховання, обмінятися знаннями, необхідними для подальшої реалізації молодіжної роботи, отримати психологічну підтримку та покращити мотивацію для подальшого здійснення роботи в умовах воєнного стану.

Учасниками від Криворізької ТГ стали фахівець гуманітарного відділу Криворізької сільської ради Ольга Швець і педагог закладу освіти Анна Чижик.

У перший день форуму відбулась панельна дискусія «Актуальний стан молодіжної політики в Україні», спікерами якої стали заступник Міністра молоді та спорту України Владислав Яцук, заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, програмний директор громадської організації «YouthUp» Артур Кадельник, начальник відділу розвитку молодіжних центрів та національно-патріотичного виховання державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр» Максим Луценко.

Під час дискусії були обговорені питання стану молодіжної політики в Україні та зокрема у Донецькій області, програмної підтримки ЮНІСЕФ в Україні та молодіжної інфраструктури в Україні.

29 серпня учасники обласного форуму «Молодіжна робота – мій стиль життя» вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Тематичний захід о 9:00 розпочався з загальноукраїнської хвилини мовчання на честь загиблих українських воїнів та лекції від Дніпропетровського національного історичного музею ім. Яворницького, яку провела в.о. завідувачки відділу «Музей сучасної російсько-української війни» Ганна Терянік.

У межах тематичного заходу з нагоди відзначення пам’ятної дати молодіжні працівники Донецької області переглянули та обговорили сучасний український фільм «Снайпер. Білий ворон».

Другий день форуму розпочався з панельної дискусії «Проблемні питання, з якими стикаються працівники та активісти молодіжної сфери в умовах війни» - були розглянуті проблемні питання у роботі: молодіжних рад (спікер Аліна Козицька, голова молодіжної ради м. Маріуполь, керівниця громадської організації «ЯМаріуполь. Молодь», заступниця начальника відділу розвитку молодіжних центрів та національно-патріотичного виховання державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр», заступниця голови громадської організації «Українська асоціація молодіжних рад»); молодіжних центрів (спікер Лідія Індиченко, в.о. директора комунального позашкільного навчального закладу «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр); структурних підрозділів у справах сім’ї та молоді виконавчих органів міських, селищних, сільських рад та військових адміністрацій області (спікер Олена Білозор, головний спеціаліст відділу молодіжної політики та масових заходів національно-патріотичного виховання управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації); молодіжних громадських організацій (Данило Метельський, голова громадської організації «Центр соціальних трансформацій», старший викладач кафедри міжнародних відносин Національного університету «Києво-Могилянська академія») координаційних рад з питань у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності (спікер Аліна Грушина, начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України).

Після розгляду викликів, які постають перед молодіжними працівниками учасники молодіжного форуму спільно напрацювали шляхи вирішення цих проблемних питань.

А завершився цей насичений день автобусною екскурсією м. Дніпро.

«Проведення подібних заходів є надзвичайно важливим. Вже зараз ми готуємося до відновлення нашої країни. Молодь буде в центрі цього процесу. Маємо відновити все за принципом «краще, ніж було». Це потребуватиме нестандартних, креативних підходів, які можуть запропонувати наші молоді люди. Обласна військова адміністрація відкрита для конкретних пропозицій щодо розвитку молодіжних ініціатив у регіоні та проєктів, розроблених молоддю. Разом ми побудуємо дієву та сучасну систему, яка надихне молодих людей розвиватися в нашій країні, а тих, хто тимчасово перебуває за кордоном, повертатися і зміцнювати її, наближаючи перемогу та включаючись в процеси її відновлення», - наголосила у своєму виступі заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Захід проведено Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp у співпраці з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації та Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром
за підтримки ЄС та Німецького банку розвитку KfW.