Делегація Донецької області взяла участь у молодіжних форумах «МRPLS: Мріяполіс»

  • 129

Протягом 18-30 серпня поточного року у містах: Кам’янське Дніпропетровської області, Кременчуці Полтавської області та Ніжині Чернігівської області пройшли молодіжні форуми «Мріяполіс». Це п’ятий ювілейний форум для Донецької області.

Участь у заході взяли молодіжні лідери Дніпропетровщини, Полтавщини, Чернігівщини та Донеччини. Цьогоріч Донецьку область на форумі представляла активна молодь низки громад області, зокрема Криворізької сільської військової адміністрації.

Учасниками від Криворізької ТГ стали представники гуманітарного відділу та закладів освіти Криворізької сільської ради Ольга Швець, Олена Владико та Анастасія Стрелюк.

Присутні мали нагоду поспілкуватися з почесними гостями форуму – заступником Міністра молоді та спорту України Владиславом Яцуком, заступником голови Донецької облдержадміністрації Юлією Костюніною, головами зазначених міських рад, проєктною координаторкою Фонду народонаселеня ОНН в Україні Ольгою Цуприковою.

Як зазначила Юлія Костюніна, молодіжні проєкти та ініціативи відіграють важливу роль у житті молоді. Розробка і реалізація таких проєктів допомагає молодим людям розвинути навички, необхідні для успіху в житті, зробити значний внесок у життя суспільства, навчитися працювати в команді, розвиває лідерські навички та допомагає находить нових друзів у всіх регіонах нашої країни.

Молодіжний форум «MRPLS: Мріяполіс» проводиться UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проєкт «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» впроваджує Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні із залученням Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та Структури ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Як говорять організатори заходу: «Саме зараз той час, коли ми спільно створюємо «Мріяполіс» - модель відновленої, майбутньої громади мрії, якою її бачить молодь. Мріяполіс – це громада, що стала рідною домівкою, як для тих, хто в ній народився та виріс, так і для тих, хто приїхав жити до неї через війну.

Мріяполіс – це життєстійка громада, у якій молодь активно залучена до управлінських рішень, є рушіями позитивних змін т а перетворень. Мріяполіс – це спільнота, яка наслідує принципи сталого розвитку та відновлення за підходом «відновлюємо краще, ніж було в минулому».

Назва цьогорічного форуму «МRPLS: Мріяполіс» відображає трансформацію від попередньої назви молодіжного форуму «Мирополіс», який реалізовувався агенцією ООН з питань сексуального та репродуктивного здоров'я (UNFPA) в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру з 2019 по 2021 рік у Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

У 2022 році «Мирополіс» і молодь, яка брала участь у цих форумах, вимушено мали переміститися до більш безпечних регіонів України. 

«Мирополіс» зростив цілу низку молодіжних лідерів. Такі форуми для молоді Луганської та Донецької областей допомагали їм розвивати в собі навички 21 століття, а також критичне мислення та вміння вирішувати конфлікти. Молодіжні форуми «Мирополіс» завжди мали значні результати для молоді.

Тільки разом ми зможемо зробити корисні напрацювання, які допоможуть подолати поточні виклики для молоді під час війни в Україні. Ворог підступний, але ми сильніші. Слава Україні!