Проведення профілактичного рейду

  • 229

Проведення профілактичних рейдів – це одна з форм роботи, метою якої є запобігання випадкам загрози життю та здоров’ю дітей, профілактика дитячої безпритульності та бездоглядності, виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм захисту та підтримки.

25 липня 2023 року заступником Криворізького сільського голови Еллою ГАЙДАР, співробітником служби у справах дітей Оленою ЯГОЛЬНІЦЬКОЮ спільно з інспектором сектору ювенальної превенції Покровського РУП ГУНП в Донецькій області, лейтенантом поліції Ганною ЦИГАНОК та ДОП ВП № 1 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області, лейтенантом поліції Крістіною ЛЕВЧЕНКО було здійснено виїзд в населені пункти територіальної громади.

Було проведено обстеження умов проживання дітей, які виховуються в сім’ях що опинилась в складних життєвих обставинах. За підсумками відвідування складено відповідні акти обстеження умов проживання.

З батьками проведено профілактичну роботу щодо забезпечення належних умов проживання дітей, надавалась консультативна допомога стосовно неналежного виховання дітей, створення відповідних санітарних умов проживання.

Батьків попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за ухиляння від виконання обов`язків по вихованню дітей.

Під час рейду, особливу увагу було приділено питанню безпеки дітей під час воєнного стану. Через постійну небезпеку та загрозу життю у багатьох прифронтових районах в Україні евакуація дітей стає обов'язковою. Батькам було роз’яснено про необхідність обов’язкової евакуації дітей Донецької області. При загостренні ситуації батьки надали згоду терміново евакуювати дітей. Відмов від евакуації не зафіксовано.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису